Dobrý foťák

Ahoj holky
Rozhodla jsem se,že koupím nějaký lepší foťák a jelikož s tím nemám bůhví jaké zkušenosti tak bych se chtěla zeptat která značka foťáků vám nejvíce nebo nejméně vyhovuje,který foťák dobře fotí a který je úplně na nic. Přemýšlela jsem že si koupím zrcadlovku ale vůbec nevím jak a za kolik to v tomhle světě chodí.
Nevadí mi foťák za vyšší cenu,přece jenom je to do budoucna. Pište cokoli vás napadne. ![]()

Pokud chceš zrcadlovku vhodnou pro začátečníky, doporučuju koupit si pack (třeba v datartu) kde je tělo canon eos 1100D k tomu portrétový objektiv a dlouhý (75-300mm) za nějakých 14000 to máš komplet. Je to dost výhodné, protože to máš vlastně vše co potřebuješ ![]()
Pokud se tomu chceš věnovat v budoucnosti dost, kup si rozhodně canon 60D! ![]()

Já mám canon už asi 7 let a funguje perfektně
máme kompakt i zrcadlovku. Ve škole pracujeme taky jen s foťáky od canonu a nikdy problémy nebyly ![]()

Za mě jedině Nikon a to jakoukoli zrcadlovku
....kámoš je profi fotograf a nefotí v podstatě na nic jiného
a na těch fotkách to jde opravdu vidět....možná některým příjde, že za to chcou moc peněz, ale pokud člověk nefotí jednou za rok, tak se opravdu vyplatí do toho investovat ![]()

a jakéže jsou ty problémy s canonem?? Mám 1000D a zatím vše vpořádku...

podle mě je fakt sony oproti nikonu a canonu nic..
ale abych řekla pravdu, i s lepšímm digitálem okolo 5 tisíc se dají udělat skvělé fotky
)

Řekla bych, že Nikonem nebo Canonem nemůžeš šlápnout vedle, osobně preferuji Canon. Musím se ale zastat Sony. Koupili Minoltu a v téhle oblasti se teprve rozjíždí, ale měla už jsem dvě amatérské v ruce (konkrétně A350 a A55) a byly obě skvělé. Právěže to ještě není zavedená značka, tak jsou na tom mnohem lépe kvalita/cena (co se týče fotoaparátů), objektivy jsou pak dražší. Výhodou je určitě stabilizátor obrazu, který je myslím u všech Sony. Kvalita obrazu dosahuje velmi vysoké úrovně., i když je to samozřejmě hlavně na uživateli
Kdybys někdy váhala, určitě se vyplatí http://snapsort.com/

Já mám Panasonic LUMIX DMC-FS10 a jsem nadmíru spokojená, má krásný fotky, je lehký...![]()

Já si myslím, že když si koupíš i nějaký horší do těch 5 tisíc a umíš fotit, bude ti stačit
.

Mám zrcadlovku Olympus E450 - Double zoom kit a fakt bezva!
Přidávám něco málo z foteček,co jsem s ní pořídila.
Fotky ve fóru jsou viditelné jen pro registrované členy. Přihlášení nebo Registrace.

Sony není špatná značka,ale nemá takový výběr objektivů jako Nikon a Canon. Osobně preferuju Canon. Začínala jsem na 1000D a nikdy jsem sním neměla problém. Přijde mi docela zbytečné kupovat například doporučený Canon 60D, Sice je super, ale pro začátek docela zbytečný . Stejně jak tady někdo psala doporučila bych ti Canon 1100D ![]()

Tyjo, já jsem si díky povědomí všech (nejen fotografů) na podzim koupila digitál od Nikonu a jsem tak zklamaná, že to není ani možné :-/ I kamarád fotograf s ním zkoušel fotit a řekl mi, že ho to překvapuje, ale že ten digitál je naprosto příšernej a že ho mám hned vrátit...bohužel už jsem nemohla, tak jsem teď nasraná, že jsem do něj vrazila takový peníze a přitom fotí jak nějakej obyč :-/ No, co se dá dělat...takže Nikon ano, ale rozhodně ne "Nikon Coolpix S1200pj" (cena v létě 2011 nějakých 12tis.)