UPOL - rady, tipy, ubytování

Ahoj slečny
Už delší dobu jsem přijatá na UPOL v Olomouci, konkrétně na filozofickou fakultu. Začínám teď ale bohužel řešit, že všechny moje kamarádky míří do jiných měst, takže budu muset (bohužel) jít bydlet na koleje, což se mi moc nechce :/ Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s olomouckými kolejemi, kde bydlíte vy a co se vám zdá jako lepší varianta (koleje x byt)
Popřípadě, jestli má některá z vás stejný problém jako já ![]()
A samozřejmě mě zajímá úplně všechno o této škole, takže prosím piště, ať se mám na co těšit (nebo čeho se mám obávat) ![]()

Ahoj, jsem ráda, že je tu někdo, kdo je v úplně stejné situaci jako já
. Taky jsem přijatá na filozofickou, moc se tam těším, ale budu tam sama samotinká, protože mám Olomouc přes 200 km daleko a nikdo ze známých se tam nechystá. A také budu na koleji..
Co se reakcí týče, tak jsem zatím slyšela vesměs samá pozitiva, takže doufam, že Olmík naplní moje očekávání
)

Olomouc je naprosto úžasné město na studium
Jinak jestli můžu doporučit, tak pokud vyloženě netoužíte po kolejním životě, domluvte se s kamarádkama a běžte na privát. Cenově to vyjde většinou nastejno nebo i levněji a komfort daleko větší ![]()

No já jsem si podávala tu žádost, ale zatím mi žádnou kolej nepřidělili. Snad ten jejich systém chápu dobře
. O kolej jsem žádala už během června, hned jak mi přišel dopis a doteď mám u "Stavu žádosti" nerozhodnutá. Tak nevím no.. pořád čekám. Zase píšou, že ty žádosti se můžou posílat až do 16. 7.
"Podáním žádosti se tato pouze zaregistruje! Žádosti bude možno podávat v prvním kole do 16.7.2012! Výsledky Ubytovacího řízení budou zveřejněny neprodleně po zpracování údajů, nejpozději však 24.7.2012. "

Ahoj holky, chodila jsem taky na UPOL na fildu - bohemistika a žurnalistika a nebojte, můžete se těšit
Olomouc je krásná, všude je to kousek, jsou tam krásné parky a velmi přátelští lidé. Stejně tak dobře se dá sehnat brigáda. Jinak jsem bydlela dva roky na kolejích - Neředín. Bylo to sice daleko, ale bydlení bylo jedno z těch lepších. Jedinou nevýhodou byly manželské postele
Spát s cizím člověkem na jednom lůžku není nic moc
Ale jak už bylo řečeno, priváty jsou určitě lepší, navíc v Ol nejsou ani moc drahé. Poslední rok jsem bydlela přímo na náměstí v krásném pavlačovém domě. Byt byl plně vybavený, vše bylo nové a cokoliv jsme potřebovali, paní domácí nám dokoupila. Byt stál se vším všudy 8500 a bydleli jsme tam ve třech, takže jsme se krásně podělili. Jinak paní pronajímala byty v domě studentům, klidně mi napište do zprávy, mohů vám dát kontakt. Sama se teď z Olomouce s hodně těžkým srdcem stěhuju do Prahy. Ol je prostě srdcová záležitost. Jinak moje zkušenost s kolejí byla taková, že jsem bydlela 350 km daleko a moje žádost byla zázračně ztracena
Takže jsem tam dva týdny tak nějak přežívala, a pak mě bez problémů ubytovali na pokoji, který zůstal po studentech, kteří nenastoupili, takže s dodatečným ubytováním také nebývají problémy ![]()

Ahoj, já jsem z Prahy, v Ol. jsem studovala práva. 3 roky jsem bydlela na privátě (kontakt nedám, protože byt už je prodaný), vzhledem k tomu, že jsem spíš samotář a introvert, tak mi to vyhovovalo, ale asi je lepší, aspon ze začátku, seznamovat se s lidma, takže doporučuju kolej. Já bydlela rok pak na Václavkách (takový paneláček), tam byly 3 pokoje na koupelnu a wc, 3 umyvadla a konvice na 3 pokoje o celkem 8 lidech. Kolej byla tehdy (2007/2008) nově rekonstruovaná, nový nábytek, bydlela jsem s holkama z peďáku. Pak jsem byla rok na kolejích blíž práv (nevím název, poraďte někdo), nízká delší budova, tam to nebylo tak hezký, ale zas jen 6 lidí na wc a koupelnu, ale menší a hnusná kuchyňka. Tak si vyber :-)

rabbit-heart: to jsem původně chtěla, ale zatím se nikdo nechytá
m4rtina: já právě ještě nežádala, pořád tak nějak doufám, že nakonec půjdu s někým na byt
Ale nevím, asi se teda budu muset co nejdřív přihlásit :/
shelbynka: žurnalistika? tak to jsi můj člověk, taky tam jdu
nemáš nějaký tipy? třeba mě strašně zajímá, jestli je žurna v Olo opravdu tak "špatná", jak tvrdí brňáci a pražáci... A měla jsi pak problém sehnat práci?
Jinak nad Neředínem jsem taky uvažovala, ale ta "dálka" mě docela odrazuje...
jillina: tak to je fakt, že jsi byla na kolejích spokojená
asi to nebude zas tak hrozný ![]()

Neředín není vůbec daleko, tramvají jsi v centru za pár minutek
Olomouc je fakt maličká, tam není daleko vlastně nic ![]()

No, takže jsi mi nasadila brouka do hlavy... Nevím, možná zkusím klasický koleje a pak tam najdu někoho, s kým budu chtít jít do bytu ![]()

no já měla i střední dost daleko od bydliště a první rok jsem byla na internátě ,.. no a hned ve druháku jsem si našla privát, protože to bylo vážně strašné
.. takže už se něčemu podobnému chci vyvarovat a nedávat tomu zbytečně šance
jojo, na teologické jsem ![]()

Myslím,že Caritaska má Václavky ,ale NEŘEDÍN jsou pěkné koleje,školu mám za sebou ,toho učení je dost tak asi bych neřešila ted co a jak,vždy jde pak si něco najít i na škole jsou nabídky, hodně zdaru v učen.
í mučení.