Jak se naučit cizí jazyk?poraďte prosím

Nejlepší je, když sama vycestuješ do země, kde mluví anglicky nebo španělsky. Nebo si najít kamaráda - rodilého mluvčího a s ním se pravidelně scházet a procvičovat to. Koukat na filmy v daném jazyce a číst v těch jazycích i knížky.

U angličtiny mi nejvíce pomohlo, že jsem se začla dívat na seriály a filmy v originálním znění s titulkama.. Je to asi individuální, znám lidi, kterým tohle nepomůže vůbec. Ale mě to šíleně obohatilo slovní zásobu a zlepšilo gramatiku.
A samozřejmě vycestovat do dané země pomůže asi ze všeho nejvíc. A ještě lepší je, octnout se mezi cizíma lidma, kteří mluví jenom tím daným jazykem a nějak se prostě domluvit musíš. To je nejlepší škola. ![]()

Na japonštinu mi pomáhá hodně skype - volání a psaní, přičemž se snažíme mluvit japonsky. A filmy v japonštině s titulkami. Pak také takové ty on-line učebnice s barevnýma obrázkama xD^^ s těma se to pamatuje krásně.
Takže radím najít si hodně barevných obrázků a chaty ![]()

Abys nezapomněla, co ses naučila, musíš to aktivně používat - takže jak radí holky, dívat se na filmy a seriály s AJ titulkama (doporučuji Přátele, to je natolik notoricky známé, že to s AJ titulkama zvládneš), najít si někoho na chatování, číst - čtení pomohlo nejvíc mně, teď mě angličtina živí ![]()

Filmy, seriály, nejdříve s českýma titulkama, potom už zvládneš i anglický. Jinak mě nejvíce pomohl myspace, kdysi to bylo celkem populární, řekla bych, že více než dnes (nebyl FACEBOOK
), potkala jsem tam lidi stejných zájmů hlavně z USA a Anglie, neustále se tam něco psalo, komentovalo..naučila jsem se tak strašně moc. Žádná učebnice angličtiny tě pořádně jazyk nenaučí, chce to vlastní iniciativu. Ještě doporučuju http://www.interpals.net/, skvělá stránka!
najdeš si tam kamarády z celého světa![]()

Jo, kdyžtak jsem jako Natt-B na www.interpals.net
je tam spoustu super lidí a specializuje se to na právěže mluvení a "language exchange", tak třeba jukni ke mně, já si píšu se super lidma, třeba by se ti taky zalíbil někdo z nich, nebo si sama někoho najdeš..
já si díky otmu píšu s holčinou z anglie, ameriky, s klučinou ze šanghaje..![]()

Ideálně vycestovat....
pak třeba filmy...rádio ... texty.... ae vše v původním znění ...např anglicky s anglickejma titulkama ;-) ...ty český působí jako rušivej element a tolik se nesoustředíš na tu mluvu...zachytáváš spíš jen něco málo co už znáš ... ;-)
ae pokud na jazyky prostě nemáš hlavu,tak s tim nic neuděláš ... mám známýho, kterej je 6 let v anglii ...jazyky mu nikdy nešly a po 6 letech se domluví jen ohledně práce, nákupu atd... jinak nic neumí

Musí tě to hlavně zajímat ten jazyk. To je první věc. Samozřejmě, že pomáhá koukat na filmy s původním znění atd. ALE CO MNĚ OPRAVDU POMOHLO: Zaregistrovala jsem se na jedné mezinárodní stránce a bavila se s cizinci. Okoukáš všechno. Umím už roky fráze, co jsme se teď na VŠ teprve učili atd. Nenásilně se takhle naučíš a podvědomě to do sebe dostaneš. ![]()

rabbit-heart : Kde přesně stahuješ ty torrenty? Třeba české stránky na kterých se musíš zaregistrovat teď neberou nové lidi a registrace je pozastavena...........no a pak jsou takové ty veřejné světové stránky jako třeba piratebay...........ale jak moc je to bezpečné?
Beru každou radu a připomínku ohledně torrentů díky ![]()