Celkem: 35 , Předmětů na stránce: 20 50 100
žádná fotka

Ahoj holky nemá některá nějáké rady jak se naučit cizí jazyk. Už se několik let učím anglicky a španělsky ale pořád mi to nejde.Když už se něco pracně naučím tak to po nějáky době zas zapomenu.
Díky za rady

žádná fotka

Nejlepší je, když sama vycestuješ do země, kde mluví anglicky nebo španělsky. Nebo si najít kamaráda - rodilého mluvčího a s ním se pravidelně scházet a procvičovat to. Koukat na filmy v daném jazyce a číst v těch jazycích i knížky.

žádná fotka

U angličtiny mi nejvíce pomohlo, že jsem se začla dívat na seriály a filmy v originálním znění s titulkama.. Je to asi individuální, znám lidi, kterým tohle nepomůže vůbec. Ale mě to šíleně obohatilo slovní zásobu a zlepšilo gramatiku.
A samozřejmě vycestovat do dané země pomůže asi ze všeho nejvíc. A ještě lepší je, octnout se mezi cizíma lidma, kteří mluví jenom tím daným jazykem a nějak se prostě domluvit musíš. To je nejlepší škola. Úsměv

žádná fotka

No nejlepší je koukat na ty filmy, mám kamarádku, která díky tomu umí suprově Anglicky! Úsměv

žádná fotka

Jeď do Anglie/Španělska, když tam budeš naučíš se nejvíc...

žádná fotka

Na japonštinu mi pomáhá hodně skype - volání a psaní, přičemž se snažíme mluvit japonsky. A filmy v japonštině s titulkami. Pak také takové ty on-line učebnice s barevnýma obrázkama xD^^ s těma se to pamatuje krásně.
Takže radím najít si hodně barevných obrázků a chaty Široký úsměv

žádná fotka

Abys nezapomněla, co ses naučila, musíš to aktivně používat - takže jak radí holky, dívat se na filmy a seriály s AJ titulkama (doporučuji Přátele, to je natolik notoricky známé, že to s AJ titulkama zvládneš), najít si někoho na chatování, číst - čtení pomohlo nejvíc mně, teď mě angličtina živí Úsměv

žádná fotka

Pokud nemáš možnost vycestovat: FILMY, SERIÁLY, KNÍŽKY v originálech!Úsměv Já si vylepšila angličtinu z horší dvojky, možná i 2-3 na nejlepší jedničku ze třídy, skoro úplně čistý průměr mám z ájiny a z konverzace v ájině mám přesně 1.00 Úsměv

žádná fotka

Filmy, seriály, nejdříve s českýma titulkama, potom už zvládneš i anglický. Jinak mě nejvíce pomohl myspace, kdysi to bylo celkem populární, řekla bych, že více než dnes (nebyl FACEBOOK Široký úsměv), potkala jsem tam lidi stejných zájmů hlavně z USA a Anglie, neustále se tam něco psalo, komentovalo..naučila jsem se tak strašně moc. Žádná učebnice angličtiny tě pořádně jazyk nenaučí, chce to vlastní iniciativu. Ještě doporučuju http://www.interpals.net/, skvělá stránka!Úsměv najdeš si tam kamarády z celého světaÚsměv

žádná fotka

lalka: to je přímo určená stránka pro lidi, co se chtějí zdokonalovat v jazycích, nebo je to něco typu facebook? Úsměv

žádná fotka

Jo, kdyžtak jsem jako Natt-B na www.interpals.net Úsměv je tam spoustu super lidí a specializuje se to na právěže mluvení a "language exchange", tak třeba jukni ke mně, já si píšu se super lidma, třeba by se ti taky zalíbil někdo z nich, nebo si sama někoho najdeš..Úsměv já si díky otmu píšu s holčinou z anglie, ameriky, s klučinou ze šanghaje..Úsměv

žádná fotka

Ideálně vycestovat....
pak třeba filmy...rádio ... texty.... ae vše v původním znění ...např anglicky s anglickejma titulkama ;-) ...ty český působí jako rušivej element a tolik se nesoustředíš na tu mluvu...zachytáváš spíš jen něco málo co už znáš ... ;-)
ae pokud na jazyky prostě nemáš hlavu,tak s tim nic neuděláš ... mám známýho, kterej je 6 let v anglii ...jazyky mu nikdy nešly a po 6 letech se domluví jen ohledně práce, nákupu atd... jinak nic neumí

žádná fotka

lalka: Před chvilkou jsem se zaregistrovala na InterPals a to je teda hukot! Nestíhám odepisovat Široký úsměv

žádná fotka

Musí tě to hlavně zajímat ten jazyk. To je první věc. Samozřejmě, že pomáhá koukat na filmy s původním znění atd. ALE CO MNĚ OPRAVDU POMOHLO: Zaregistrovala jsem se na jedné mezinárodní stránce a bavila se s cizinci. Okoukáš všechno. Umím už roky fráze, co jsme se teď na VŠ teprve učili atd. Nenásilně se takhle naučíš a podvědomě to do sebe dostaneš. Úsměv

žádná fotka

A nevíte kde se dá dostat k seriálům v angličtině i s anglickými titulky? Úsměv

žádná fotka

hrochulii: Jedno slovo: torrenty Úsměv

žádná fotka

Když už je to tady, nemá někdo Harryho Pottera v angličtině? Jakýkoli díl, kdyžtak zprávy, díky Úsměv

žádná fotka

rabbit-heart : Kde přesně stahuješ ty torrenty? Třeba české stránky na kterých se musíš zaregistrovat teď neberou nové lidi a registrace je pozastavena...........no a pak jsou takové ty veřejné světové stránky jako třeba piratebay...........ale jak moc je to bezpečné?

Beru každou radu a připomínku ohledně torrentů díky Úsměv

žádná fotka

hrochulii: třeba na ulozto.cz

žádná fotka

nebo složitější variantou Široký úsměv jít na my-hit.ru stáhnou si torrent a pak v prohlížeči druhým tlačítkem kliknout, vybrat zvuk a dát původní znění (jinak to bude rusky) a je to Široký úsměv

Celkem: 35 , Předmětů na stránce: 20 50 100