Vysoká škola

Ráda bych se Vás zeptala, hlavně Vás, vystudovaných, co byste mi doporučily za VŠ. Baví mě biologie a chci do budoucna práci, kterou bych vydělávala slušný peníze (koho nebaví vysoký peníze že
) a aby mě to bavilo. Nevím, jestli je nějaký takový obor na zemědělství a čím bych pak mohla být. Ráda bych se hlásila na lékařskou oblast, bohužel se asi nedostanu, protože me paroxně nebaví a nejde fyzika a chemie. Je něco, kde bych uplatnila zálibu biologie, třeba i to, že bych se chtěla pohybovat v oboru lékařství a do budoucna měla dobré vyhlídky? Klidně pište i VŠ a obory, které jste vystudovaly Vy a co teď děláte![]()

já se hlásím na genetiku. přijímačky dělám za týden a jsou to z biologie se základy chemie. jako na medicínu kdybys chtěla tak tam je biologiea chemie asi tak stejně . ale dá se najít obor kde té chemie moc není. ale nevím o dobrém oboru biologickém kde by chemie nebyla aspon trochu.
chemie není těžká když přijdeš na ten princip. mě dokonce začala bavit. a to jsem z ní měla trojky.

no já procházím:/ protože jsem fakt skončila u názvosloví kyselin a pak už sem přestala cokoli vnímat.:/ možná i moje chyba, ale ta profesorka je naprosto příšerná, mluví na nás jak kdyby už jsme to uměli, když se zeptáš, tak je nepříjemná, zkrátka jsem se přestala snažit něco zkoušet chápat
z ostatních předmětů mam za 2, z chemie 4...fyziku se našprtam, ale taky jí nechápu, a to chci dělat přijímačky na fyzioterapii. Obory, kde není moc chemie jsou jaké?

no. takových právě moc není. hlavně nejsou moc lukrativní. divej. tady třeba jsou obory na katedře Biologie http://www.muni.cz/study/programmes/6?study_type=B&study_form=P&faculty=sci
a takové více biologické jsou na Mendelovce http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=33541&download=30241
ale ta prý není tak dobrá jako Masaryčka. o jiných městech nevím. ja se hlasim do brna

na veterinu se budu hlásit za rok
do té doby musim pořádně zabrat právě v biologii chemii a i v té fyzice .. nějaké kurzy to jistí
ale ta škola v brně je dost těžká (a zřejmě jediná v čr), berou hrozně málo lidí
byla jsem tam na dni otevřených dveří a prostředí mají parádní

Kdybych šla opět studovat vysokou, určitě bych se šla podívat na nějakou přednášku třetáků (před bakalářskou) zkouškou a zeptala se na jejich pohled a srovnání. U mého oboru byl 3. ročník hotové peklo a to jen kvůli jednomu zaprděnému, netolerantnímu učiteli. Strašný komunista.

Vím, že kámoška se hlásí na experimentální biologii na Ostravskou, jinak je fakt, že všude u biologie je chemie i fyzika, taky mě teď čekají příjmačky na zdravotního laboranta a tam je právě taky biologie, chemie a fyzika, nesnáším a neumím fyziku, ach jo ![]()
A veterina byl od základky vždycky můj sen, ale myslím, že já bych to asi těžce nezvládala, tak jsem si dala přihlášku do Brna na bezpečnost a kvalita potravin a ochrana zvířat, snad mě někde vemou.. ![]()

Veterina v ČB není, pokud se nemýlím, jediná je v Brně a je dost těžký se tam protlačit. Na zemědělce je nějaká zootechnika, či něco podobného. Jinak přírodovědeckou fakultu JČU můžu jedině doporučit, ale stoprocentně tě bude chemie (a na některých oborech i fyzika) provázet celým studiem.

Ahoj =) Běž určitě na Přírodovědeckou fakultu =) ! Já jsem v Českých Budějovicích a nemůžu si to vynachválit =) Je to hodně zajímavý,těžký a když se prorveš chemií v prváku,tak jsi pak takřka bez chemie =) Přijímačky se dají udělat bez problému a hlavně je na každé přírodovědecké spousta oborů,z kterých můžeš vybírat dle tvého zájmu =)

Určitě se podívej na obory ČZU a přífuku na Karlovce (mimo Prahu se ve vš moc neorientuju
), tam by snad mohly být obory, kde bude převážně ta biologie, ale jak holky říkají, Bi, Fy, Ch a i Ma jdou skoro vždy ruku v ruce..
Navíc na tom přífuku si můžeš dělat "téměř, co chceš", tvoříš si rozvrh naprosto sama, jde jen o to nasbírat kredity.. Jasně, jsou tam nějaký určitý osnovy, ale určitě by sis mohla vybírat převážně biologické předměty
(kamarádka, co tam studuje, poreferovala
)

Ahoj, nevim, jak moc je toto tema aktualni, ale biologii bez chemie mas v Ostrave = obor Systematicka biologie a ekologie, coz je spise vedecky zamereny obor. Jen na vysvetleni - ekologie totiz neni veda o zivotnim prostredi (to jen nejaci papalasi prekroutili jeji vyznam a jeden z jejich podpodpodoboru
), ale jde o vedeckou cinnost, kterou zkoumas ruzne itnerakce mezi zivocichy navzajem ci zivocichy a prostredim, takze ve vysledku - pokud po Bc. budes pokracovat na Mgr. studiu - z tebe muze byt treba zoolog, botanik.. proste odbornik v oboru, ktery te zajima (napr chiropterolog-vis vse o netopyrech, studujes jejich etologii, fyziologii, morfologii, publikujes vedecke teze, clanky,..). Presne tento obor jsem studovala v Ostrave a bylo to prima. Matiku a fyziku jsme meli jen v prvnim semestru a to navic proto, abychom si ji alespon lehce osvezili. Chemie neni povinna vubec, je v Bckovych predmetech, takze si ji za cele tri roky dat nemusis. Jinak za cele studium probiras jednotlive zivocichy, rostliny a houby od nizzsich po nejvyssi formy. Jelikoz jde o systematiku, musis umet taky taxonomii, takze latinske nazvy organismu a jejich zarazeni do systemu. Jezdi se i na terenni cviceni na konci letniho semestru, kdyz si cviko zapises. Ja tam byla naprosto spokojena a prestastna
![]()