A co dredy?

Strašně se mi líbí dredy, kde se vyskytne občas nějáký ten korálek. Máte někdo s dredama zkušenost? Jaká je ideální délka vlasů, než bych si je chtěla nechat udělat? Jak o ně pořádně pečovat ? Doma mě totiž odrazují s tím, že jakmile máš dredy, máš i breberky, tak ať mám pádné argumenty ![]()

JJ klasika dredy a breberky, to mě vždycky pobaví, ach ty předsudky
) Já jsem si kdysi před 4 lety něchala v Brně udělat jeden dred a pořád je to můj nejlepší kámoš
) letos jsem si udělala ještě jeden, ptž jsem na něj zkoušela jak přidělat další vlasy aby byl delší a povedlo se
) čas od času někomu udělámn dred, když je zájem
) a co vím tak dredy snad slušej každýmu, šla bych do nich, ale zase na druhou stranu se nechci vzdát svých kudrlinek
Jdi do toho
) prď na předsudky ostatních))

Tak nějak
navíc co se breberek týká tak se přiznám že jsem je dvakrát vychytala na základce, když jsem ještě měla normální vlasy....takové ty školní epidemie... Pár dredů mám doteď a žádné breberky jsem za ty 4 roky nevychytala, takže si myslím, že když si budeš vlasy normálně mýt tak ti nic nehrozí... Jen to věčné háčkování mi lezlo krkem
ale na to si člověk zvykne
Akorát jestli do toho půjdeš, tak si je hlavně nech udělat pořádně! sice budou ze začátku kratší, ale brzy dorostou ![]()

Měla jsem dredy přes 3 roky a žádný hmyz jsem v nich nikdy neměla
Osobně si myslím, že je lepší si je udělat ze středně dlouhých vlasů a né z dlouhých, protože ty který ti narostou jsou takový hezčí. A taky si myslím, že i z těch nejškaredějších dredů se časem udělaj pěkný. A já nejsem moc zastáncem háčkování, upředňostňuju přírodu
ony se pak začnou dredit samy. Kdybys potřebovala něco vědět konkrétně klidně mi napiš do zpráv ![]()

Já můžu doporučit pseudodredy.. Svoje mám kudrnaté a udělat si z nich dredíky, by mě všichni zabili=)). A tahle paráda je na pár měsíců. Po sundání mám pořád stejné krásné vlásky=)
Můžu ti doporučit tyhle www http://www.rasta4u.cz/cs/pseudo-dready.html najdeš tam všechny otázky=) a ta slečna mi dělá pseuda..

Katuska : Jasně normálně šampónem
Dokonce mi přišel nejlepší takovej ten kopřivovej co se prodává po litrech
Jinak já jsem právě něchtěla mít ty dredy krátký a nechat je dorůstat a tak mi je udělaly volnější, ale delší... A tím pádem jsem je furt musela háčkovat :/ takže radši kratší, ale pořádně ![]()

To jsou přesně ty předsudky, že jakmile má někdo dredle, tak má hned kdejaký breberky..nesmysl největší! Bráška takhle jednou přutáhl ze školky vši a všici doma je chytly, jen já jediná nic
Tak starání...to je asi jak kdo chce... Někdo si je háčkuje často, někdo má všude kolem rozlétané vlasy...Někdo si je meje každý den...Jiný zas jednou za půl rok...To je vážně na Tobě
Když mi dredle dělaly, tak jsem měla vlasy dlouhé po lopatky....Ale měla jsem hodně zničené konce, takže se mi pak ty dredle při cuchání šíleně zkrátily (délka po zacuchání byla nějak pod uši). Tudíž jak se mi hodně zkrátily, tak mi je musely nastavovat kanekalonem-zvolily špatnou barvu a přechod mezi mým dredem a dredem umělým byl znatelný. Takže jsem asi po půl roce, co dredy tak nějak dorostly, kanekalon sundala a bylo to úplně o něčem jiném
Dredy budou krásné jen postupem času..Vážně to chce jen a jen čas
A možná i čas od času zaháčkovat
Jinak ty dredy myju jen obyejným kopřivovým šamponem..a když dojde, tak i normálně tekutým mýdlem
a taky je to v pohodě
Já mám dredy momentálně 5. rokem a spokojená rozhodně jsem
Dorostly mi..Už je budu mít nad zadek
)

Já dredy mám, breberky však ne
Lidem to přijde ,,špinavé,, protože se dredy moc nemejí (ale záleží na tobě
) Ale zase je fakt, že tě lidi okolo berou jinak, a divím se tomu že se na to někteří dívají skrz prsty, v dnešním světě plastik a jiných kosmetických úprav, jsou dready něco co je prostě přírodní a vypadá to pěkně
ale né každýmu se to líbí, to je u všeho,no
Já ti dready můžu jen doporučit ušetříš spoustu času ráno,i peněz za šampóny (nejlíp kopřivovej a březovej ale ne každej je snáší, kámošce se z něj dělal lupy,ale mě ne
) seženeš je levno
záleží pak jen na tobě jakou zvolíš cestu,jestli háček nebo přírodu, já si je občas zaháčkuju,ale moc to nepřeháním, nebaví mě to
Jo a můžu ti na každý svědění doporučit vodu Dixie - je skvělá!
nevím co víc ještě do svýho dredovýho románu napsat, klidně napiš do zprávy,nejsem dredovej znalec, ale vše se dá vygůglit,vyzjistit
pěknej den! ![]()

Já měla dredy 4 a půl roku Starala jsem se o ně celkem pečlivě, ale bordelu, co se ti v nich usazuje, se nejspíš stejně nevyhneš. Teprve při rozplétání jsem zjistila, co za hnus jsem s sebou každý den nosila-prach, kůže, pořádně nevymytý šampon, mno lahůdka :-) proto minimálně doporučuju nedrbat!!! pokud si je pořídíš, protože zbytky kůže a lupy, co si vydrbeš ti v hlavě zůstanou, v životě je nevyčešeš a odtud pak ten humáček v dredu :-) co se týče šamponů, tak kopřivový atd. mi moc nevyhovoval, celkem vysušují, což je dobré pro dre, aby se nerozplétal, ale už ne pro pokožku hlavy, někomu to právě způsobuje lupy, takže bý tebou, zůstanu u obvyklého šamponu, ovšem bez kondicioneru.

ja som drediky mala len par mesiacov a snazila som sa o ne starat ako sa dalo vzdy mi vlasky vonali ale ked som ich davala dole tak vnutri ako som ho roztrihla bolo mega svinstvo plno prachu ..to som bola sokovana kedze som ich mala fakt 4 mesiace maximalne ..odvtedy sa mi to nepaci![]()

Je to jasný, za maturitu si dám jako odměnu dredy
mám teď středně dlouhé vlasy, takže podle všeho by to asi měl být ideál
děkuju moc za všechny vaše komentáře... ![]()

já se výrobou dredů a všeho okolo zabývám
pokud bys měla otázky, klidně se můžeš ptát na cokoliv
moje práce najdeš zde : http://www.facebook.com/pages/drediska/172893252772032
já už mám dredy téměř 5 let a nemůžu si je vynachválit![]()

katu-ska ... taky se do nich pustím po maturitě je to můj sen :-) a tyhle komentáře mi k tomu ještě přidali .. :-) mám ale strašně dlouhé vlasy a konečky dost poničené, takže zkrátín po lopatky a uvidíme.. jinak při pletení dreadu se vlasy extra moc nezkrátí ne? :-)

Bude to v létě 7 let, co mám dredy a na breberky určitě netrpím. Jediné co mi trápí je, že se mi ve vlasech zachystává prach, kůže z hlavy a třeba vlákna ze svetru nebo deky.
Já měla vlasy nějak těsně pod ramena a můžete se podívat na fotky, jak se mi zkrátily. Co já vím, tak většinou se vlasy zkrátily tak o 1/3 maximálně o polovinu.
A jak o ně pečovat? Já je minimálně 1x za 14 dní myju (to hlavně v zimě, v létě více) a tak 1x za 3 měsíce chodím na dopletení a zaháčkování. Jinak si sama průběžně zaháčkovávám vylezlé pramínky třeba z konců dredů.
Je dobré si pořídit šampón bez kondicionéru, aby to vlasy zbytečně nevytahovalo.
Fotka je v den udělání a po 6 letech.
A hlavně si to nech udělat u někoho, kdo to opravdu umí! Já si to nechala udělat na poprvé u kamaráda, a ten mi jen vytrhal tak půlku vlasů a asi za 3 dny se mi to skoro úplně rozpletlo.
Fotky ve fóru jsou viditelné jen pro registrované členy. Přihlášení nebo Registrace.

no co vím,tak se doporučuje občas dredy umýt ve slané vodě, právě aby se nedělal bordýlek uvnitř, kdybych neměla na čele růži, tak jdu do nich i ve svých letech, když jsou dobře udělané, tak je to paráda