Základy šatníku

podle mě každý má základ šatníku jiný...např. já nemám žádnou společenskou černou sukni což mnoho lidí považuje právě za základ šatníku...
já považuju za základ určitě džíny, minisukni a legíny, šaty a pár triček a svetřík...

Určitě to závisí na stylu oblékání, pro mě jsou třeba důležité lehké letní svetříky nebo trička bez rukávů, rifle ale i sukně. Ale vše samozřejmě dotvářejí doplňky, i z docela nevzhledného kousku oblečení se tak dá vykouzlit umělecké dílo. To je můj názor. ![]()

Obyčejné černé a bílé tričko, džíny, tepláky a nějaké tričko na ven, společenské šaty, neutrální svetřík, balerínky, tenisky, lodičky ![]()

Jednobarevná trička a tílka, jednoduchá sukně, společenské šaty nebo halenka, černé kalhoty ![]()

Základ šatníku by měl mít jednoduché kousky, které se dají kombinovat se vším.
Takže za mě: Tmavěmodré rovné džíny, bílá košile, béžové sako, úzká černá sukně po kolena, bílé a černé triko nejlépe s 3/4 rukávy. S tíímhle si člověk vystačí kamkoliv, doplní jen bižu nebo šátkem, brýlemi, no prostě jednoduché a krásné.....![]()

No základem šatníke je oblečení dle daného stylu třeba já jsem přestoupila z uplých triček na volná a na Barevné legíny a treba k tomu nejaký peckový prstýnek ale táké mám ráda Eleganci treba letni saty s tlustým ci hubenym paskem a k tomu nekdy i na vecer svetrik a k tomu bud balerínky. Sandále s nejakymy koralky a nebo podpatky dle stylu ale kazdý má svůj jiný názor

Rozhodně roury, kraťasy a sukně
ale třeba si zakládám na tričkách, takže mám minimálně jedno černé a jedno bílé tričko a tílko, abych měla s čím kombinovat, pak taky sportovní a elegantní tašku, baleríny a botasky..prostě od ležérního a elegentního stylu alespoň něco
no a pak nedám dopustit na svetry, protože se dají skvěle kombinovat a není potřeba mikina nebo bunda, když jdu ráno do školy a je chladněji
jsou prostě skladnější a příjemnější.

Rozhodne od kazdeho kousku obleceni jeden jednobarevny, klasictejsiho strihu. Kalhoty, sukni, svetrik, bluzku, tilka nebo tricka, kratasy... A myslim si, ze by kazdy mel mit jedno obleceni "na slusno", proste aby se v tom dalo jit do divadla, na koncert, klidne na svatbu, maturovat, na pohovor...
Podle toho, jak to vypada v ceskych divadlech je tohle prave to, co dneska moc lidi nezvlada... ![]()

Podle mě je ten nejzákladnější základ... černá a bílá popř. tělová podprsenka.
Jestliže se ale bavíme o horních vrstvách, tak je to samozřejmě podle osobnosti a vkusu.
liemmelde: Souhlas jako blázen! Nedávno jsem byla na večerním představení Sluhy dvou pánů ve Stavovském divadle, vystrojená jak nevim co, a někdo klidně prostě džíny mikinu. Přišla jsem si tam jak debil, a přitom by si tak měli přijít spíš oni!

Černé šaty (délka nad kolena, tříčtvrťový rukáv, zn. H&M), černé úzké džíny, punčocháče a legíny různých barev.
Paraduska: Taky jsem byla nedávno ve Stavovském na Sluhovi dvou pánů, a nestačila jsem zírat! Šla jsem tam s mírným pocitem trapnosti, jelikož jsem měla černobílé pruhované minišaty (tedy zas AŽ tak mini nebyly, ale do Stavovského se podle mě nehodily), podpatky a černý svetřík - to jen proto, že jsem chvíli před tím byla na přezkoušení z histologie, sotva jsem stihla doběhnout do bytu, abych se převlékla, a zjistila jsem, že všechno vhodnější oblečení mám buď v prádle, nebo doma... Ovšem stále jsem se svým outfitem řadila k těm VELMI slušně oblečeným, jak jsem posléze zjistila. Džíny, volné sportovní triko, mikina, tenisky, nic výjimečného. Trochu jsem si při té příležitosti zavzpomínala na gympl, kdy někteří profesoři posílali nevhodně oblečené studenty domů, i když už měli divadlo zaplacené.