Celkem: 22 , Předmětů na stránce: 20 50 100
žádná fotka

Od září nastupuji na vysokou do Olomouce a včera jsem úspěšně sehnala byt. Dalším krokem je zjistit kde v Olomouci to nejvíce žije. Kde se dá něco pěkného koupit? Kde se dobře a levně najíst a napít? Nějaké to divadlo, kino, nějaký klub? Vše co v Olmu stojí za to!!!!

Tak co holky? VÍTE O NĚČEM?

Moc díky za tipy!!!

žádná fotka

Ahoj, myslím, že jakmile nastoupíš do školy a budeš v Olomouci týden, tak na všechno přijdeš sama Úsměv já tam budu už 4. rok a líp jsem si opravdu vybrat nemohla Úsměv co se týká klubů určitě navštívíš U-klub, S-klub, Patnáctku...určitě si vybereš podle tvého vkusu, jinak levně se můžeš najíst v Menze UP Široký úsměv jinak je tu opravdu spoustu restaurací kde jsou denně meníčka za dobrou cenu, záleží kam budeš mít blízko Úsměv a pokud ráda nakupuješ slevové Vouchery tak doporučuju Arigone, kde si jednou za čas zahrajem na dámičky, opravdu luxusní restaurace s dobrým jídlem Úsměv kino doporučuju Metropol v centru města...

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 05.07.2012 18:04, (náhled)

v září taky nastupuju a začínám se tam těšit čím dál víc! Úsměv Je jasné, že to všechno prozkoumám, ale pro začátek nějaké malé doporučení se určitě hodí! Vyplazlý jazyk

žádná fotka

No já tu bydlím celý život a stejně pokaždé objevím nějakou novou restauraci, obchod, sem tam se někde ztratím ... Široký úsměv Pokud jsi večírková, tak jak zmiňovala stjudy, s-klub (no teď už je to vlastně s-cube) a u-klub, vysokošoláci tam často pořádají různé tématické párty a ták. Divadla jsou tři. Moravské, divadlo hudby a loutkové Úsměv Nákupní centra - Olympie, Tesco ( kromě supermárketu jsou tam i obchody s oblečením a nově i sexshop.. ), Olomouc city (tady se prozměnu nachází cinestar) a teď se tu nově staví šantovka. Restaurace moc neobcházím, vím akorát, že v Abasta mají pěkně hnusnou brokolicovou polívku. Ale kdyby nějaký týpek trval na tom, že tě chce pozvat na večeři, tak musíš říct, že chceš do Moravské restaurace co je na náměstí, protože tam je to fakt sakra drahý Široký úsměv
Hodně dobrá je ale taky nepálská restaurace (nebo irská, nejsem si jistá jak přesně se to jmenuje, každopádě je to vedle Belmonda), oběd mají formou švédského stolu, zaplatíš cca stvoku, vyfasuješ tác, příbory a pak už si můžeš nabrat co chceš a kolik chceš. Jsou to takový nepálský speciality, většinou mají furt to stejný, jen se obměňuje druh masa, občas je ryba. Ale mají to vážně dobrý, jediná restaurace kterou navštěvuju pravidelně. Fuuu... snad to není moc vyčerpávající.. nějaké dotazy? Široký úsměv

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 05.07.2012 22:04, (náhled)

Hej božíí!! tohle zatím stačí, ale už vím komu budu psát, kdybych náhodu potřebovala pomoc..jo ještě možná nějaké fajn sekáče nebo takové levné ale super obchůdky? Mrknání

žádná fotka

stačí se projít centremMrknání jsou tu výborné čajovny - hned 3 a blízko u sebe, a studentské kavárny - saint angelo, café la fée anebo café '87 a spousta hospod of course. nově můžeš v olomouci zajít i na sushi.. anebo se jít najíst do vege restaurace hare krišna.
sekáče jsou u náměstí, unimoda na nám. hrdinů, outlet s věcmi z anglie charley nedaleko, norský sekáč kousek od nám. republiky..

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 05.07.2012 22:48, (náhled)

jo neboj se kdykoli napsat, ráda pomůžu Široký úsměv Sekáče... no .. to bude zase asi trošku na dýl Široký úsměv

1. Second hand a outlet Charley na rohu ul. legionářské a sokolské, je to vlastně u busové zastávky náměstí hrdinů (17,22..směr černovír), taková ta co je vzadu. Naproti jsou levné knihy.
2. Další outlet je asi o dvě ulice dál v ul. 8.května, když jdeš směrem od SPEI (taková ta klinika hned u křižovatky, naproti je pantaloon - obchod s oblečením, levný, ale kvalitou se hodí leda tak na utírání podlahy) k prioru. Naproti je nějaká bižuterie a masna Chodura.
3. Second hand naproti prioru z té strany, kde je vchod do Billy, vedle je ještě dětský sekáč a okýnko, kde prodávají fakt dobrou točenou zmrzlinu Úsměv Před vchodem je taková křiklavá oranžová cedule s ceníkem second handu ( v pondělí za 50kč, út - 40kč, st- 30kč atd. ) Jinak jde se tam jako kdyby takovým podloubím, u vchodu sedí nějaká paní prodávající dvdčka a letáčky, no a ty musíš jít pooořád dozadu a tam to je Úsměv
4. v ulici Opletalova, naproti sv. Mořice je další second hand. Je to u té křižovatky, z jedné strany je Mořic, na jedné straně prodává paní ovoce a zeleninu, naproti je koruna.. Joo a v té ulici je taky potrefená husa. Snad to kdyžtak najdeš Široký úsměv
5. Pak jenom projdeš kolem Koruny ( velkej komunistickej barák), pak kolem Schleckera a půjdeš pořád směrem na horu ( ul. Pekařská) a po levé straně je další sekáč. Vedle je taky zverimex, kde mají takovou strašně vtipnou cedulku "dnešní specialita: šéfkuchař doporučuje: šváby..." nebo tak nějak..
6. Půjdeš pekařskou ulicí pořád směrem nahoru a po levé straně tam budou hned další dva sekáče. Jeden je právě u café saint angelo ( jinak nic moc kavárna mi přijde) a ještě o něco dál je second hand u Trolla. Toho si všimneš, mají tam prostě norskou vlajku a obří obrázek trola.

To by byla jedna trasa sekáčů Široký úsměv

7. Dál je pak Anglický second hand u Pavelčákové (tam je třeba i meex club). Blbě se hledá, je v uličce, která se jmenuje uhelná. Najdeš ji spíš dál směrem od náměstí, je tam taky restaurace krokodýl.
8. Unimoda na náměstí hrdinů, naproti červeného kostela, vedle je nějaká banka a taky je tam ulička, která vede do Riegrovky.

9. Něco by prý mělo být i na dolním náměstí, taky ve dvoře jak jsou hudebniny na Mlýnské (nebo to byla Lafayettova?? Teď sakra nevím..), pak na Kmochově (tam jsem teď nedávno byla, ale nemohla jsem ho najít), noo a ještě je tu někde charita. Někde...
10. Málem bych zapoměla, dřív se pořádaly bleší trhy v Sidii, jenže tam se to teď rekonstruuje a kamarádka říkala, že je to přesunuté do Timpa, což je taky takový komunistický obchoďáček na konci ulice Svornosti, úúplně vzádu, kousek je práve ulice Kmochova, tak kdyžtak můžeš pohledat Široký úsměv

Je to tak 14 dní, co jsem to mapovala, tak snad jsem nic nevynechala. Snažila jsem se to popsat nějak tak aby se to dalo najít. Kdyby jsi chtěla, můžu ti udělat průvodce Úsměv

žádná fotka

Olomouc je na akce skvělé město. Určitě půjdeš jen po cestě z nádraží do tvého nového bytu a mezitím si všimneš aspoň deseti pouličních cedulek na nějakou akci, která bude stát za to)))

A zkus Terranovu v centru, je skvělá!

žádná fotka

HOLKY JSTE BÁJEČNÉ Mrknání DÍKY MOC ZA RADY A KDYŽ BUDE NĚJAKÁ PARTY, DEJTE VĚDĚT :d

žádná fotka

Taky nastupuju na UPOL, Olo mám docela kousek, vždycky mi připadala jako obyčejné město... Ale co poslední dobou slyším, samá chvála! Vypadá to, že snad všichni Olomouc milují Široký úsměv Takže se těším čím dál víc Úsměv

žádná fotka

taky v září nastupuju do olmíku Široký úsměv tak zapaříme :-)

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 06.07.2012 16:04, (náhled)

jsem pro Široký úsměv

žádná fotka

já taky Široký úsměv Ale nezapomeňte! Široký úsměv

žádná fotka

Jsem skoro-Olomoučanda celá život (bydlím ve vísce 10km od města) a taky v září nastupuju na FF UPOL a toto město miluju!!! Divadlo je nejlepší asi Moravské na horním náměstí (klasické, 3. nejstarší v ČR, měla jsem tam 4 roky studentské předplatné a nestěžuju si, mají nabídku všech divadelních žánrů - činohra, opera, opereta, muzikál, balet), kina jsou dvě - Metropol a Cinestar... Sekáčů spoustu, jde o to, jaké ceny hledáš! Pak samozřejmě opbchodních domů taky milion, 2 velké domy s levnou módou (Pantaloon a Tomeček) - jsou to lepší Vietnamci (nesmrdí to od nich :-D), ale dají se tam pohodově sehnat obyčejné kousky za pár šupek - jednobarevná tílka/trika kolem 50,-Kč apod. :-)

Z restaurací doporučím jen své fakt oblíbené -
pizzerie Morgan kousek od náměstí (je trochu dražší, pizza kolem 130 Kč, ale na kartu ISIC (studentská, jistě ji znáš, ke studiu na VŠ ji budeš mít i levnější) máš druhou pizzu zdarma, ale musíš mít 2x pití (tj. jdou dva lidi, dají si 2 pizzy a 2 nápoje a jedna pizza, ta levnější, se odečte)!

Taky je super Torture Mučírna, klasická restaurace v drsném stylu, vaří báječně, jen musíš zvládnout zbičované nahé figuriny žen kolem stěn, bar z lebek apod. :-D Ale denně mají výběr z 10 menu, každé obsahuje polévku+hlavní jídlo+ nápoj (buď 0.3l voda nebo 0,2 kofola) za 89,-Kč!!! A porce jsou skvělé, vychvalují si to hodně chlapi, hlavně dělnické profese :-D

Pak je dobrá čínská naproti orloji a jako spousta dalších...

V Olmiku bývá taky dost různých festivalů vážné hudby, divadelní festivaly (např. Divadelní prázdniny, Divadelní flora, jezdí sem i Národní divadlo a další z ČR i SR), pak BeerFest (festival piva a koncertů) a tak, je toho hodně... Mrknání

A až dojedeš, skoč si do podloubí radnice KÓPIT TVARGLE :-D

Jo a ještě mají skvělá restaurace je Na Pile (restaurace za nádražím směrem na Chválkovickou ul. a Šternberk)... Dlají tam OHROMNOU PIZZU za prima cenu, taky mají steakovou kuchyni apod, vaří tam známej (je šéfkuchař) a teda je báječnej kuchař... Navíc tam dost často bývají koncerty, hlavně teda country, ale posezení je tam fajn... Mrknání

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 07.07.2012 18:08, (náhled)

děkuji moc za tipy Mrknání super!!!

žádná fotka

Hele, kdybys měla zájem o něco konkrétnějšího - lokál nebo cokoli, klidně se na mě obrať Mrknání

žádná fotka

Ahoj jen bych doplnila ty divadla: Tramtarie- je to podobne jako predstaveni v Konviktu poradane studenty.Na par jsem byla a dobryÚsměv.Kavarna Siant Angelo je fakt super,na jidlo ta nepalska,nebo U cerveneho volka.Vlastne bych mohla rict,ze Olomouc je cela superÚsměv

žádná fotka

Jinak k festivalům, v půli srpna 9.-12.8. (přesně nevím) je Flamenco Festival (Dny španělské kultury) - více na flamencool.cz - k vidění jsou tance na náměstí, profíci v divadle či NH hotelu, speciální nabídka v restauracích, rychlokurzy flamenca, rychlokurz španělštiny, módní přehlídka, sangria party apod. Pak ke konci srpna sem jedou hostovat různá divadla v rámci festivalu Divadelní prázdniny (27.-31.8.2012)... Kdybys tu byla již dříve, tak si můžeš užít!

žádná fotka

V Olomouci to žije skoro pořád, i když někdy o víkendu o tom docela pochybuji Široký úsměv Vše důležité už bylo zmíněno, pro studenty město jako dělanéÚsměv
A jestli můžu doporučit, tak je to malá kavárnička (tuším, že nová?) na Dolním náměstí, směrem k Tržnici!

Jinak holky, co studujete/budete studovat? Úsměv

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 21.07.2012 10:48, (náhled)

já budu studovat žurnalistiku Mrknání

Celkem: 22 , Předmětů na stránce: 20 50 100