Oblíbené citáty

Napište sem svoje nejoblíbenější motta a citáty
Můj oblíbený je tento: Nechoďte vyšlapanými cestami. Vydejte se tam, kde ještě žádné nejsou, a zanechte za sebou stopy.
A co ty vaše? ![]()

"Měj srdce na levém, ale přesto na pravém místě.."
"Nesmíš sedět doma a závidět ostatním jejich svět .. Musíš jít a změnit ten svůj!"
"Pri niektorých piesňach si smutný,možno plačeš.Ale nie je to pieseň,ktorá ťa rozplače,ale ľudia v tvojich spomienkach."
"Chovej se k lidem dobře, když jdeš nahoru. Mohla bys je potkat cestou dolů."
"Udělej více, než ostatní. V míli, kterou uděláš navíc, nejsou dopravní zácpy."
![]()

Můj je tento
"Čeho se na nás dopustili druzí, s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami." (Sněženky a machři) ![]()
a tento
"Někdo mi říká, že jsem tvrdohlavá, protože chci změnit svět. Někdo mi říká, že jsem naivní, protože věřím ve šťastné konce. A někdo mi taky říká, že jsem snílek, protože věřím v lásku na celý život. Já ale říkám, že ten, kdo je realistou žijícím v normálním světě bez snů a ambic je člověk už dávno mrtvý. A proto si za svými SNY půjdu i přes mrtvoly!" (můj) ![]()

Znám jich spoustu, ale vypíšu jen pár :
Naučme se ukázat člověku přátelství, dokud je živ, a ne, až když umře...
Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí, zatímco moudří lidé jsou vždy plní pochybností.
Ne každá otázka je hodna odpovědi.
Moudří lidé mluví, protože mají co říci; hlupáci mluví, aby něco řekli. (velmi pravdivé!)
Nejlepšího člověka hledej mezi těmi, které svět odsuzuje.
Není nic horšího, než nabízet lásku někomu, kdo o ni nestojí...
Láska, která vraždí, je mnohem vyššího řádu, než ta, která se odehrává v posteli.

Vysoká životní úroveň spočívá v tom, že vydáváme peníze, které ještě nemáme, za věci, které nepotřebujeme, abychom imponovali lidem, které nesnášíme.

já mám tento ![]()
Nikdy se nezapomeň usmívat, vždyť nikdy nevíš, kdo se do tvého úsměvu může zamilovat!

“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” - John Lennon.
Srdcový ![]()

Všecho jde a všecho je možné. Je jen na Vás, co jste ochotni obětovat!
Lež je jako střep, co do srdce zabodneš a když jej vytáhneš, tak už je stejně pozdě ..

Your left boob is always bigger, couse thats where your heart is

"I pád na držku je pohyb vpřed"
"Neber se zas tak vážně, stejně jednou skončíš v krematoriu"
"Pamatuj si, že dokud budeme generálům platit víc než učitelům, nebude na světě mír."
"Pravda vítězí, ale dá to fušku."
"Lidi jsou blázni. Aspoň většina lidí. Dělají věci, které vůbec nechtějí dělat, a nedělají, na co mají chuť."
"Lidé nedovedou žít. Musí se je naučit žít. Musí se je naučit, že všecko, co se děje a co se stane v jejich vesnici zrovna tak jako ve světě, je jejich starost. Že jsou za to za všechno odpovědni. Musí se je naučit, že se věci nesmí nechat v rukou hrstky profesionálních politiků, protože to mohou být zloději, gauneři, dobrodruzi, hrdlořezové, kariéristi a kšeftaři se životy celých folků."
Jan Masaryk
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
"Osud je vůl, to jste si všim. Ten si dělá věci podle sebe a nebere na nikoho ohled."
"Neříkej, že nemůžeš, když nechceš! Přijdou dnové,kdy to bude daleko složitější a horší: budeš chtít a nebudeš moci."
Jan Werich
"Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit."
Coelho
„Jakmile se opravdu odřekneš Boha, všechno bude jiné, stejně k tomu jednou dojdeš. Padne morálka jako zanikají geologická období a lidé budou hledat radost tady na světě. Člověk zvítězí svou vůlí a rozumem nad přírodou, pochopí, že je smrtelný, že nemá naději na vzkříšení a přijme smrt a přijme ji rád. Bude jako Bůh a všechno mu bude dovoleno a jakmile bude člověk Bohem, přestane platit jakýkoli zákon. Všechno bude dovoleno.“
Fjodor Michajlovič Dostojevskij - Bratři Karamazovi

Ještě jeden oblíbený:
Až bude pokácen poslední strom,
až bude otrávena poslední řeka,
až bude chycena poslední ryba,
tehdy poznáme,
že peníze se nedají jíst.

Můj jeden z nejoblíbenějších je: Leb' die sekunde. (žij každou sekundou) ![]()

"Když se rozdával orientační smysl, já stála frontu na kofolu"

There’s always a little truth behind every “just kidding”
a little knowledge behind every “I don’t know”
a little emotion behind every “I don’t care”
and a little pain behind every “It’s okay”.

Očekávej to nejlepší, buď připraven na nejhorší, ser na to, co si myslí ostatní a dělej si co chceš ! ![]()

A já musím ještě jeden :-D
) tohle je moje oblíbená věc - citáty!!! ![]()
“Don't ever mistake my silence for ignorance, my calmness for acceptance, or my kindness for weakness.

"Pretending that we see doesn't give us the sight, pretending that we live doesn't make us alive." - System of a Down
"I think that women just have a primeval instinct to make soup, which they will try to foist on anybody who looks like a likely candidate." - Dylan Moran
"A friend is nothing but a known enemy." - Kurt Cobain
"Člověk je sám o sobě chytrý, to jen lidi jsou stupidní" - Marilyn Manson.
Osobně mám nejraději citáty v angličtině, čeština je sice krásnej jazyk, ale z těch českých optimistických citátů z ružových blogísků se mi dělá tak zle, že už je nedokážu nikde akceptovat. A pak ty cizojazyčný přeložený, který jsou totálně zabitý.

''It's better to burn up, than fade away.'' - Kurt Cobain
''Někteří lidé mají takový strach z toho vypadat jinak než ostatní, že se přizpůsobí, že polknou, co jim je předepsáno. Já ne. Raději umřu za to, jaký jsem.'' - Mari Manson ^^