Vaše dobroty !

Holky!
Nemáte nějaké typy na dobré, rychlé, levné jídla? Buchty, večeře, polívky, hlavní chody, dezerty
je mi to jedno.. Budu ráda za každý nový recept, jelikož už nevím někdy co vařit
S přítelem máme hodně problém vymyslet rychlou večeři většinou skončíme u: párků, vajíček na všechny možné způsoby
toastů, takže kdyby jste měly i typ na nějaké rychlé jídlo k večeři, byla bych Vám vděčná
děkuji za každý Váš příspěvek ![]()

Já si v poslední době oblíbila filé!
Hodit do trouby s bylinkama, trochou másla, za čtvrt hodinu je hotovo ![]()

právě se chystám na zelnou polívku, napoprvé se mi osvědčil tenhle recept http://www.toprecepty.cz/recept/3622-bila-zelnacka/ teď už do receptů nekoukám a vařím podle oka![]()

není to sice recept na nějakou večeři
ale já miluju cookies a tyhle jsou výborný
a zvládla jsem je i já, takovej antitalent na všechno ![]()
100 g cukr
100 g hnědý cukr
115 g másla
1 vejce
vanilkový cukr nebo extrakt
1/2 lžičky jedlé sody
175 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
200g nasekané hořké čokolády
130g nasekaných oříšků
Postup: Smícháme cukr a máslo dohromady a mixujeme dokud se neudělá pěna. Přidáme vejce, vanilku a jedlou sodu. V jiné misce smícháme mouku se solí a přidáme čokoládové kousky s nasekanými oříšky. Směs s moukou vsypeme do směsi s máslem a opatrně vše promícháme. Z těsta vytvoříme váleček a dáme do lednice na 1-2 hodiny vychladnout. Vyndáme z chladničky, předehřejeme troubu na 150°C. Tvoříme sušenky třeba pomocí lžíce, dáme je dál od sebe(roztáhnou se) a pečeme 18 minut.
Fotky ve fóru jsou viditelné jen pro registrované členy. Přihlášení nebo Registrace.

zapečený banán s čokoládou a zmrzlinou, dobrá kalorická bomba! ![]()

palačinky s banánem v karamelu,nutellou a domácí šlehačkou ♥

Mám výborný jednoduchý recept na rybu(jedno jestli filé či pangas, ale stačí levnější ryba
)
Na pečící papír položíš rybu(můžeš zmraženou) osolíš, opepříš, vysypeš na ni čínskou směs mraženou. Uděláš si z nastrouhaného sýra, zakysané smetany, pepře, soli a hořčice směs a tu dáš na tu zeleninu a dáš péct cca na 150-180°C(dle trouby), pečeš dokud směs nahoře nebude dozlatava.
Jednoduché a výborné a to ryby moc nemusím![]()
Pak ještě kuskus na všemožné způsoby, s kuřecím masem, se zeleninou, s kari, se šunkou, s taveným sýrem, no jeeeje toho je![]()

kus kus s arabským kořením smíchej s kukuřicí a nahoru dej rajče okurku papriku a balkánský sýr...jednoduchý a výborný![]()

Já jsem dělala v sobotu svoji nejmilejší buchtu s kokosem - extra super rychlá (za 20 minut je i upečeno), levná a dneska je pondělí a pořád chutná, jak by byla dnešní...:
Nejdřív ušleháme dvě vejce a hrnek cukru krupice, přidáme 2 hrnky hladké mouky, hrnek vlažného mléka a prášek do pečiva - smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Mimo v misce si smícháš směs: hrnek kokosu, sáček vanilkového cukru a 1/4 hrnku cukru krystal a touhle směsí posypeš rovnoměrně těsto. Pečeme na 200 stupňů - jak dlouho ti neřeknu, já peču na nízkém plechu, takže tak 12 minut - ale každá trouba peče jinak, takže to dělám tak, že to kontroluju a když je buchta nahoře dorůžova a těsto se nelepí na špejli, tak je upečeno. No a pak na to upečené rovnoměrně naliješ/nacákáš 1-2 smetany - já dávám jednu a stačí.

trošičku provokace
snídaně ![]()
Fotky ve fóru jsou viditelné jen pro registrované členy. Přihlášení nebo Registrace.

K večeři můžu doporučit záviny na slano =) Rozválíš kupované listové těsto,na placku pokladeš šunku,sýr,zeleninové lečo či směs,zabalíš jako štrůdl,potřeš žloutkem a dáš péct do zlatova =) Nemá to chybičku =) Nebo si dělám špenát s těstovinami a sýrem,pravé italské rizoto,pravou italskou pizzu,lazáně,ryby na x způsobů,přírodní plátky se zeleninkou =) Vše je rychlé,levné a občas i zdravé =)

Mufinky mám ozkoušené tyhle - http://www.toprecepty.cz/recept/14280-boruvkove-mufiny/ - a moc dobré... JInak když nemáš formu, hodně lidí radí ty papírové košíčky z papírnictví a dát dva nebo tři do sebe.. Ale podle mě se vyplatí koupit i ta forma - mám za 100 silikonovou na šest velkých mufinů a nemůžu si ji vynachválit...