Co vás vedlo k vegetariánství, veganství?

http://www.youtube.com/watch?v=s01ubofkG8s&feature=player_embedded
něco podobného jsem viděla na vlastní oči a rozhodně to nehodlám podporovat
takže to co je ve videu mě vedlo k vegetariánství a stačí koukat jenom na začátek

Mě k tomu vedlo to že sem dřív dělala na statku a viděla jsem jak se zabíjejí kuřata ( to byl šok), a jak se ke zvířatům celkově chovají , vím že to nezměním ale prostě od te doby maso, vejce a mléko vážně nejím .. Byla to i změna životního stylu
) Cítím se lépe a to je pro mě duležité
)

Zviřátka. Dokud mám možnost stravovat se jinak (bez masa), nevidím důvod, proč ho jíst.

Vickinka: Vůbec nijak, pokud na okolí vidím, že je něco opravdu zajímá, nemám problém se s nimi o tom bavit. Když maj blbý narážky, tak se tomu občas zasměju nebo to přejdu (nebo je něčím děsně chytrým umlčím
), ale je to moje věc, nikomu to necpu (zrovna teď kamarád po 3 letech, co se známe, zjistil, že nejím maso, a to jenom proto, že mu to řekl někdo další
) a to samý také čekám od okolí. Pokud máš možnost vařit si a stravovat se sama, nevidím problém.

kristinami - o to mi právě jde, možnost stravovat se sama nemám. navíc nemám fin. zdroj peněz a nemůžu si sama kupovat to, co bych chtěla... proto jsem se ptala..

myslim že je to každýho vec co jí a nejí ... :-) to je jak když nekde colu pije a jinej by to do pusy nestrčil ... :-)

Vickinka: Jestli opravdu souhlasí věk, který máš uvedený v profilu, tak co nějaká brigáda, práce atd.? Případně promluvit s okolím (rodiči?), vysvětlit jim, jaké máš důvody, že maso nechceš a domluvit nějakou alternativu.
Já to mám třeba tak, že si základní potraviny beru doma a ty vege (sója, seitan, tofu) si kupuju ze svého.

proc jist nekoho kdo ma tvar a kdo citi bolest stejne jako my?
jednoducha odpoved kterou rikam vzdycky..

smiley20: no právě je to strašný jak se k nim chovají...tohle by měli všichni povinně vidět, aby se s tim začlo aspoň něco dělat

Nejsem úplný vegetarián ale pokud si mohu vybrat, vždy volím jídlo bez masa
už jen podle oblíbenosti.. Nepotřebuji maso k tomu abych si pochutnala.. spíše naopak
![]()

Já nejsem úplný vegetarián, ale bez masa se obejdu.. Je hodně vyjímečná situace, kdy si dám maso a to jedině kuřecí. Je to ale hlavně o chuti než z nějakého přesvědčení.. Takže 98% jídla,které jím je bez masa.. Např. kuřata jsou prostě kuřata, ty se v podstatě "vyrábí" k tomu, aby se jedly.. A třeba ryby nejím, protože je to hnusné zvíře už samo o sobě jak vypadá ![]()

holky, nic proti vegetariánství nemám (sama jím maso tak dvakrát do týdne), ale pokud si někdo říká vegetarián, tak bych čekala, že NEJÍ maso. pokud vegetarián jí rybí maso a říká o sobě, že je vegetarián, tak mi to přijde trošku směšné...
nechci, aby to vyznělo, že schvaluji brutální zacházení se zvířaty ve velkochovech, ale co takové ryby? umírají daleko horším způsobem než všechno ostatní. a to, že se rapidně snižují jejich populace většinu "vegetariánů" netrápí.
podle mého by člověk za vegetariánstvím měl vidět i něco jiného, než že "nerad ubližuje zvířátkům", třeba ekologické aspekty. nevím jak vy, ale já radši sním kuře z čekýho chovu než banán/avokádo apod. co cestuje přes půl světa...
a stejně radši sním kuře než rybu a krávu...

lenkah: naprosto souhlasím...znám několik lidí co si říkají ''vegetariáni'' a přitom jí maso a to ryby trpí úplně stejně jako kuřata, krávy, prasata atd. a ještě na mě vytasí to, že ryba neni maso a diví se, když jsem vegetarián, že nejim ryby...to se vždycky neudržim a začnu se hádat
, že ryba je maso a když ne, tak co to je? na to už mi nikdo neodpoví....prostě ryba je MASO!

lenkah : ja třeba nejim ani ryby, nejim proste maso z duvodu ze ho nechci jist , nemam ho rada a nesnáším jak se zabíjí, ja sama s tím nic neudělám ale i tak je to pro mě prostě aspon kousek něčeho dobreho co dělám pro sebe samu
Já třeba když nemusím nekoupím si ani ovoce a zeleninu v krámě radši si všechno vypěstuji když to vážně kupuji , tak to koupím jenom z českých farem, vím banany si asi u nas nekoupime to víme každá z českeho
ale když si ho už dam tak ho vložím do vody a sole a nechám z něj odplavit ty sračky které jsou na něm nanesene ![]()