Bezlepková dieta

já mám taky celiakii,dobrovolně bych si to nikdy nevybrala
![]()

Moje babča ji má taky, kupujeme jí takový modrý čoko tyčinky (nejdřív to měli jen v Globusu) pro celiaky, jinak něco málo mají v DM a ve Spaaru. Nejhorší je asi to pečivo, ona většinou chroustá ty kukuřičný chlebíky, já je mám taky docela ráda. Chudák nemůže do restaurací, vždycky její špatně. :-( Holky, držím vám palce při dietce.

Moje mamka má celiakii od 6 let, přišli jí na to v první třídě a vzhledem k tomu, že tehdy to bylo něco neznámého, tak strávila přes půl roku v nemocnici než přišli na to co jí je. A pak celé dětství jedla jen samotné šunky, sýry a tak, protože kukuřičné, rýžové chleby nebyly a o nějaké náhražce mouky se jí mohlo jenom zdát
Ale zase se díky tomu podívala k moři každý rok a v lázních jí pekly speciální jídla, co jí ostatní děti záviděli
Ale ne, není to žádná prdel ta nemoc, před pár lety to mamka trochu zanedbávala, protože měla pocit že se jí to lepší, a občas si dala pivo, nebo půlku rohlíku a teď se jí to strašně zhoršilo, takže to jde i zpětně, a pokud máte pocit, že jste na tom dobře a že si můžete něco dát, tak to tak vůbec není a radši to neriskujte :/. A jinak se s tím samozřejmě vážou i jiné problémy, třeba psychické povahy, rychlejší zapomínání, deprese.. u mamky se to bohužel projevuje všechno. Takže žádná prdel tahle nemoc.

. Začalo mě bolet břicho. Bolelo mě asi dva měsíce. Tak jsem šla k doktorce. Poslala mě na gastroskopii. Ale bolesti nějak přestaly. Ale stejně sem na gastroskopii šla. A pak mě oznámily, že mám celiakii.Hlavně mě naštvalo, že jsem to měla napsaný ve zprávě a doktor mě ještě odebíral krev. A řekl, že dietu ještě držet nemám, že se domluvíme až na příští návštěvě. Stejně jsem se omezovala a pečivo nejedla. Na další návštěvě, že prej ta celiakie byla 100% jistá.