Browse

Objevuj

Nakupuj úžasné módní kousky ze skříní našich uživatelů!

Zapoj se

Chat

Prodávej a vyměňuj

Prodávej nebo vyměňuj oblečení, které už neunosíš a udělej si místo na nové!

Začni hned!

Get

Bav se s kamarády

Zapoj se do diskuze a probírej žhavá témata ve fóru.

Připoj se!

Celkem: 49 , Předmětů na stránce: 20 50 100
žádná fotka

Drží ji někdo z vás?

:-)

žádná fotka

já jo Úsměv

žádná fotka

mamka s bráchou mají celiakii =) což je bezlepková dieta, ale někteří lidé ji drží kvuli zdravé stravě a hubnutí, oni musí =)

žádná fotka

já mám taky celiakii,dobrovolně bych si to nikdy nevybrala Široký úsměv Úsměv

žádná fotka

Taky jsem celiak, i můj taťka Úsměv Upřímně jsem čekala, kdy se tohle téma objeví Široký úsměv Tak schválně kolik se nás sejde Sluníčko

žádná fotka

mě to nejspíš čeká :/ .. oddaluju testy co to jde Široký úsměv

žádná fotka

Mě zjistily celiakii asi před měsícem. Ten přechod na bezlepkovou dietu a než si člověk zvykne je děs..

žádná fotka

jj, to mi povídej, já ji držím 9 let Úsměv Ale pořád lepší než cukrovka Mrknání Musíme to brát tak, že jíme vlastně zdravěji než ostatní Mrknání

žádná fotka

Moje babča ji má taky, kupujeme jí takový modrý čoko tyčinky (nejdřív to měli jen v Globusu) pro celiaky, jinak něco málo mají v DM a ve Spaaru. Nejhorší je asi to pečivo, ona většinou chroustá ty kukuřičný chlebíky, já je mám taky docela ráda. Chudák nemůže do restaurací, vždycky její špatně. :-( Holky, držím vám palce při dietce.

žádná fotka

I já jsem v klubu;-) Navíc mám ještě bezmléčnou. Není tu i někdo takový? Mohly bychom si tu třeba vyměňovat recepty nebo dávat tipy, kde co mají..;-)
Teriy - já bych to neodkládala, můžeš si zadělat na vážný problémy, který tě později budou hodně mrzet.

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 17.05.2012 09:48, (náhled)

já mám taky bezlepkovou i bezmléčnou Úsměv

žádná fotka

to moje teta má celiákii, je alergická na mléko na soju a na čokoládu a ještě k tomu je vegeteriánka takže to má těžký a moc na výběr k jídlu toho nemá

žádná fotka

Tak já do restaurací chodím. Ale pečlivě vybírám, co si dát. Ale člověk stejně nikdy neví.

žádná fotka

taky mám celiakii.. a popravdě to už moc ani neberu jako handicap. Naopak, aspoň jím zdravěji Úsměv

žádná fotka

Moje mamka má celiakii od 6 let, přišli jí na to v první třídě a vzhledem k tomu, že tehdy to bylo něco neznámého, tak strávila přes půl roku v nemocnici než přišli na to co jí je. A pak celé dětství jedla jen samotné šunky, sýry a tak, protože kukuřičné, rýžové chleby nebyly a o nějaké náhražce mouky se jí mohlo jenom zdát Úsměv Ale zase se díky tomu podívala k moři každý rok a v lázních jí pekly speciální jídla, co jí ostatní děti záviděli Široký úsměv
Ale ne, není to žádná prdel ta nemoc, před pár lety to mamka trochu zanedbávala, protože měla pocit že se jí to lepší, a občas si dala pivo, nebo půlku rohlíku a teď se jí to strašně zhoršilo, takže to jde i zpětně, a pokud máte pocit, že jste na tom dobře a že si můžete něco dát, tak to tak vůbec není a radši to neriskujte :/. A jinak se s tím samozřejmě vážou i jiné problémy, třeba psychické povahy, rychlejší zapomínání, deprese.. u mamky se to bohužel projevuje všechno. Takže žádná prdel tahle nemoc.

žádná fotka

Holky, jak jste přišly na to, že by jste mohly něco takovýho mít??

žádná fotka

. Začalo mě bolet břicho. Bolelo mě asi dva měsíce. Tak jsem šla k doktorce. Poslala mě na gastroskopii. Ale bolesti nějak přestaly. Ale stejně sem na gastroskopii šla. A pak mě oznámily, že mám celiakii.Hlavně mě naštvalo, že jsem to měla napsaný ve zprávě a doktor mě ještě odebíral krev. A řekl, že dietu ještě držet nemám, že se domluvíme až na příští návštěvě. Stejně jsem se omezovala a pečivo nejedla. Na další návštěvě, že prej ta celiakie byla 100% jistá.

žádná fotka
Odpověď na zprávu , 17.05.2012 09:48, (náhled)

jááááááá, z mlíka je mi bléééé a po lepku se opupínkujuNaštvaný držím druhý rok a přišlo se na tom na gastru, když mě bylo pořád blbě, hubla jsem a ráno jsem nemohla odejít z baráku...

žádná fotka

Může to mít různé příznaky, koukni na internet. Já jsem to například "zdědila" smutně se usmívá

žádná fotka

ale zajímalo by mě, z čeho se to udělalo. Když to není zděděný. Jestli z nekvalitních potravin, co jsou v obchodech nebo tak

Celkem: 49 , Předmětů na stránce: 20 50 100