KFC, McDonald a vietnamské jídlo

Tak co, jíte tam?
já teda občas u vietnamců, hlavně když nemám ve školní dny oběd, tak si k nim zajdu, protože jsou blízko, fakt se najím a za levno (oproti kfc nebo mekáči)
v KFC a Mekáči jsem byla za celý svůj život dohromady tak 10x
ale když už tam jdu, tak mi strašně chutnají ty jejich "strouhanky" a omáčky
tak se chci zeptat, jestli na to někdo nemáte recept
kdyžtak házejte i recepty na vietnamské nudle a omáčky
)

Podstata dobrých nudlí je v pánvi - říkal můj vietnamský kamarád ![]()

Když jsem byla menší tak jsem KFC a McDonalda milovala
Teď si občas zajdu k vietnamcům na smaženej sýr za 25 korun a pak se doma, když stojm na váze, nestačím divit, haha ![]()

tak to já naštěstí můžu jíst o 106 a furt mám stejnou váhu
já jsem kdysi sledovala jak ty nudle dělají
a vypadalo to, že tam dal kari, pak něco jako vegetu a pak nějakou zázračnou směs
takže jsem nebyla o moc chytřejší
ale taky podle mě záleží i na samotných nudlích..

Přesně jak říká reiko je to v pánvi , i z obyčejných nudlý co se dávají do vody se dají dělat divy
ale já když už tak si dám jen v KFC horkou čokoládu a v Meku hranolky
nic víc
já miluji Kebab
![]()

Já miluju jídlo od vietnamců :-D hlavně nudle.. Sice nevím jak se dělají, ale kamarádka mi je jednou dělala ( vietnamka) a dávala tam sojovou omáčku. :-)
Naopak mekáč nebo KFC pro mě nic moc.

Holky, kdybyste pracovaly u Vietnamců jako já, a koukaly kuchařům pod ruce, už byste si nic od nich nekoupily
Teda alespoň já už se tam nenajím ...
Nudle nejsou nijak výjimečné, prostě dáte na pánev nudle, osmahnete na Rama tekutém másle na smažení (nebo nevím, jak se tomu říká), pak tam naházíte zeleninu na kousky, a trochu podusíte se vším, a pak koření (vegeta - klasika). Takhle to dělali ti "moji"
Ovšem pak dělají jednu vynikající houbovou omáčku, kterou se dá zalít rýže, nudle a všechno možné, je to vlastně UHO, ale výbornáááá! Jenže je to tak trochu tajemství šéfkuchaře...
Jinak v KFC miluju teď nový Brazer Twister v bramborové placce, mňam
![]()

Je pravda, že když jsem byla na výletě v Praze, tak mi tam jídlo u Vietnamců vůbec nechutnalo
ani mým kámošům... prostě na ty naše zlínské dle mého názoru nic nemá
asi budu muset zkoušet a zkoušet, než mi bude chutnat
...a děláte si nudle některá doma? Které jsou dobré? Přece jenom je víc druhů..

Maximálne smazeny syr v bulce od vitnamcov
Ked sa nad tym zamyslim, je to dobry hnus, a hlavne si vzdycky nadavam preco som si tam dala tatarku
Do McDonaldu a KFC zavitam minimalne, aj to len na cestach, v pripade nudze... Je to strasne nezdrave, plne ecok a inych konzervantov... Skuste dat hamburger do krabicky na mesiac a nesplesnivie vam
Nehovorim, ze mi to nechuti, ale mam sa prilis rada na to aby som to jedla![]()

Zkuste si koupit rýžové nudle
. Ale pozor, udělají se hrozně rychle, tak aby se vám neslepily. Potom můžete nakrájet skoro všechnu zeleninu, co doma najdete, na pánvi podusit, zkuste tam nakrájet zázvor, dělá s chutí úplné divy, možno i kuřecí nebo jié maso. Potom zalít sojovou omáčkou, přidat med a zasypat sezamovými semínky. Promíchávat na silném ohni a když zelenina pustí šťávu a omáčka se trošičku zhustí vypařováním, vmíchat nudle. Rychlé, syté a vynikající
.

Já jsem se dlouho snažila o čínské nudle nedařilo se mi je udělat tak jako oni, ale časem jsem přišla na to jak je udělat podobné a dobré
Takže házím recept:
Recept na čínské nudle:
Ingredience: rýžové vlasové nudle, asi 3 kuřecí prsa (nebo vepřové maso), olej, 1 velká cibule, 2 větší mrkve, 1 sklenice nakládaných bambusových výhonků (asi 150-200 g bez nálevu), fazolové klíčky (nemusí být) , asi 1/2 pórku, 1-2 masoxy, může být i bílé zelí - i když jsou to čínské nudle odkoukala jsem od číňanů, že používají klasické zelí ne čínské (taková menší čtvrtka hlávky), sojová omáčka (nebo rybí omáčka), maggi, chilli (ideální je kombinace čerstvých papriček s kořením - to doporučuji značky Spice cellar - hot powder paprika, mají ho v Tescu a pěkně pálí
), sůl, pepř, případně kari
Postup:
Nudle dáme dle návodu máčet do vody a poté je uvaříme ve vývaru z masoxu. Cibuli, zelí a pórek pokrájíme na proužky, mrkev je dobré nakrájet na tenoučké nudličky (tak 3x3 mm), ale to dá dost práce, takže ji lze případně naškrábat škrabkou. Maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, případně kari a smažíme na oleji. K masu můžeme hned přidat nakrájenou mrkev a zelí a po chvilce přidáme i zbytek zeleniny, bambus a fazolové klíčky. Vše zakapeme sojovou omáčkou (v Číně se prý místo ní používá rybí, ale nezkoušela jsem to), maggi a přidáme chilli. Počkáme až se zelenina prosmaží, ale neměla by úplně změknout - mrkev by měla být ještě křupavá, ale ne příliš tvrdá. Nakonec k zelenině přidáme nudle a chvilku prosmažíme (pěkně se to přichytává, ale nedoporučuji už přidávat další olej).
Jinak do číny a fast foodů chodím občas, když mám stravenky
Miluju právě čínské nudle, ale jinak mi z číny chutná jen kachna a nic jiného... V mekáči mám ráda zmrzku a shaky a dřív jsem měla ráda kuřecí nugety, ale od té doby, co je dělají v jiném těstíčku stojí za prd. V KFC si většinou dávám Twister a nebo si s přítelem kupujeme kyblíky a k tomu si vždycky zajdu do mekáče pro sladkokyselé omáčky - jsou výborné, akorát na mě vždycky koukaj trochu divně když chci jen 5 omáček ![]()

Neznám větší hnus než jídlo od vietnamců a zvlášť ty jejich "nudle", mastnota a nic víc. Však to samy zjistíte po pár letech, co se tím budete cpát, až vám začnou žaludeční problémy.

Já dělala dvakrát nedávno právě čínské nudle s kuřecím masem a byly dokonaléééééééé. Prvně příteli a jeho rodině (risk se změnil naštěstí v zisk) a po druhé pro patnáct lidí na našem školním pobytu na horách. Všem strávníkům jsem se zaryla v paměti jako výborná kuchařka a od té doby nevařím, ať si to nepokazím :-D. Každopádně recept je takovýto:
Čínské instatní nudle - takové ty dlouhé, placaté, neochucené. Dáš do misky a zaliješ horkou vodou. Až se udělají (po pár minutkách), prudce osmahneš na pánvi a dáš vedle.
Na pánvi si rozehřeješ olej a osmahneš asi 4ks na kostičky nakrájených kuřecích prsou. Přidáš jednu konzervu s žampiony a povaříš. Pak přidáš požadované množství na nudličky nakrájeného čínského zelí a na kolečka pórek (porek nebyl, tak jsem dala jarni cibulku a bylo to vyborne ;-)). Všechno potom okořeníš ústřicovou a sójovou omáčkou a vmícháš do misky s osmaženými nudlemi. Výsledek je dokonalý!! ;-))

bohužel nemám ráda houby, tak to zkusím bez nich a nebo něčím nrahradit..
jinak jsem teď našla pár receptů na sladkokyselou omáčku z meka, na jejich bulky i kfc těstíčko, tak všecko udělám a dám vědět, jak to dopadlo
![]()

vietnamci casto vsechno dochucuji kurkumou
to jsem kdysi vysockovala od vietnamce z bista z busaku ve Zline![]()

Jestli si chceš udělat opravdu dobrou a taky zdravou vietnamskou nudlovou polévku, tak koukni na recept PHO (například Pho ga - slepičí, nebo Pho bo - hovězí)
Nejlepší polévka na světě.