špatné číslo účtu

Ahojky votočářky, mám takový problém, spíš velký než malý. S jednou slečnou jsem měla udělat obchod, ale rozmyslela jsem si to (mám své důvody) a napsala jsem jí, že jí peníze pošlu zpět. Ale říkala jsem si,že si nejdříve počkám na její platbu a peníze jí pak pošlu obratem zpět (nechtěla jsem aby mi peníze nepřisly a já jí ješte poslala své)... čekám, čekám a peníze nikde... Tak jsem se podívala zpět do zpráv a zjistila jsem velmi nemilou věc a to že jsem jí napsala špatný kód banky... Slečna těd po mě chce (samozřejmě) peníze zpět a nebo slibovanou věc... A já jsem, slušně řečeno, někde. Co mám dělat? V bance je ochrana dat, takže mi samozřejmě nic neřeknou (ani jestli číslo účtu existuje)... Bohužel asi záleží na poctivosti slečny jestli mi přizná že peníze dostala zpět nebo ne... Jen jsem se chtěla zeptat jestli (pokud účet není její a osoba která ho zpravuje je na delší dobu pryč) mám čekat a jak dlouho... děkuju ![]()

no ale co kdyz slecna nehodla spolupracovat... respektive "nehodla kvuli me nekde litat, kdyz ja sem to po**ala"... a ani ten ucet neni jeji, takze k nemu pristup nema...
@fashionclothes: asi jen 250, ale nechci prijit o ty veci.... a nehodlam posilat penize....

ja to sice chapu, ze nechce spolupracovat, ale to banku nezajima, ona poslala penize na spatny ucet, ona to musi resit....thats it...
pripadne teda ten, komu ten ucet patri...proboha holky! od 15 muzete mit svuj ucet, je to takovy problem? ja se nestacim divit tady...

v průseru je ten co napsal spatne kod nebo ucet..slecna nic spatneho neudelala, mela bys ji skodu nahradit a pak svuj problím resit s bankou..tak mi to prijde ferove..kazdy at si plati za sbvou blbost![]()

Hoky já svou blbostí při odesílání balčků jednou přehodila adresy. Pán však značkovou mikina za 600 Kč stopil, i když mu druhá paní jeho pásek za 60 Kč odeslala, on ji mikinu už ne, nezmohla jsem nic
paní jsem vrátila 600 Kč + poštovné, které zaplatila ona při odeslání pásku pánovi. Rvala jsem si zlostí vlasy ....

Ahoj, já mám taky takovou zkušenost, a ne s malými penízky. Stalo se mi to 2x. Každá banka má své specifická čísla a i předčíslí. Vždy se mi stalo, že když jsem to poslala na špatný účet, peníze se mi do 14-ti dnů vrátily zpět na můj účet. Takže neboj. Jí se to určitě vrátí. Akorát to může zapřít. Jenže ty můžeš říct, že ti žádné peníze nepřišly, kdyby na tebe chtěla tahat právníky, a pak ona úkáže potvrzení - se špatným číslem ale - a dokázat to pak může jedině banka, kdyby to chtěla hnat dál, což nepožene, prtotož ji to bude stát spousty peněz. A když se ji to vrátí - a to určitě tak ti bude jen vyhrožovat - a to ignoruj. Říkám ti to z vlastní zkušenosti, podnikala jsem, vím jak to chodí
Netrap se, penízky ji příjdou zpět![]()

Nedělej vůbec nic !!!
Pokud si zadala ke svému bankovnímu číslu špatně kód banky a číslo je dobře, tak peníze její banka nikam nepřevedla.
Každá banka má jedinečná originální čísla a nelze je proplatit pod jiným kódem banky.
kdyby dotyčná platila přes internet, tak jí to ani nevezme příkaz k úhradě. Pokud zadala příkaz u přepážky ani tam by platba nebyla přijata díky špatnému kódu, bankovní PC by to ihned vygenerovalo. Pokud hodila písemný příkaz do kastlíku v bance, přijde banka na to, že příkaz je špatně vypsán a pošle dotyčné upozornění, že platbu nelze odeslat.
Napiš slečně ať si prohlédne výpis a zjistí, že platba nebyla odečtena a i kdyby náhodou byla, tak v zápětí ji častka bude vrácena jako nezaplatitelná.
Pokud tvrdí, že její banka zaplatila, tak buď lže, nebo je její částka v tzv. mrtvé schránce banky (to se občas může stát, že to tam spadne, vše jede na automat) a může u přepážky požádat o vrácení na svůj účet, pokud předloží svůj výpis účtu.
Takže buď v klidu. nic se neděje.
Horší a s problémy by bylo dohledat špatně napsané číslo účtu, ale i to lze a musela by to udělat ona, neboť ona příkaz zadala.
![]()

jo a pod 1000 kč policie záležitosti neřeší, kdyby si chtěla vyskakovat. Opravdu se tím netrap

No děvče držím ti palce, ale opravdu být tebou, tak počkám až ti zaplatí. ![]()