Jste naučení k ústní maturitě?

Zdravím všechny, které v brzkých dnech čeká ústní maturita tak, jako mě. Ráda bych se Vás zeptala, kolik času jste dali učení, jestli se cítíte být naučení a jestli řešíte nějak stres?!
Je toho tak moc, že mám prostě pocit, že jediné, co dovedu u maturity říct, je vlastní jméno a i to můžu poplést... Mám pocit, jako bych toho měla milion před sebou a nevím čím začít. V úterý maturuju a očividně nestíhám dospět k tomu, abych měla dobrý pocit.

Věř, že nejsi jediná.
Já mám ústní 29. Učila jsem se tak 15otázek, ale věř, že z nich umím sotva půlku a to si ještě dost přidávám. ![]()

Taky mi přijde, že čím víc se šprtám, tím méně toho umím.
Úplně se bojím podívat se na otázky, co jsem se učila min. týden, protože mě klepne, jestli je nebudu umět :/

mám stejný pocit, se stresem bojuji maximálně... nesu to nějak dost špatně:// přijde mi, že nic neumím, maturuji v pondělí a ještě mě čeká se učit celá čeština a uce s ekem částečně a to se na to připravuji 14 dní v kuse, spím 5 h denně a jsem totálně hotová ://///už to chci mít za sebou ať to dopadne jak to dopadne, ale ať je aspoň částečně to zamnou

Neberte to vůbec špatně holky ale... hrozně jste mi zlepšily náladu! :-D.. myslela jsem, že jsem jediná.. Jsem nejvíc zničená z češtiny... autoři, rozbory uměleckých, neuměleckých textů.. bože. Uklidňuju se myšlenkou, že to nejhorší máme prakticky za sebou! Ne? .. Didaktické - státní, kde nám nikdo nepomůže... Asi sebou šlehnu. Máte nějaké prášky na uklidnění na ten den D?

no já budu nadopovaná antibiotikama, práškama od bolesti a tlumícíma takže vcelku slušná kombinace ...
nejvíc mě štve že máme jít na 7 kvůli přednášce ředitelky a já maturuju až v půl druhé

uffff tak teď se mi ulevilo
ve středu mě čeká praxe a pak příští pondělí zbytek....zatím sem nějak neměla čas se učit
ale pomalu mě začíná přepadat stres, no sem ráda že v tom nejsem sama
tak snad teď o víkendu tomu něco dám....

My zase měli úúúúžasnééé poslední zvonění. Místo plánovaného octa a mouky jsme byli nuceni zírat na dokument o Karlu Čapkovi... Já jdu od 8, pak od 9, 10 a 11
Takže dobré, já tlumím zase své nervy seriálem... Dneska to učení taky hodlám táhnout až do půlnoci.. ale prostě... mám pocit, že to nemá konce.

já se teda na češtinu neučím vůbec.....všechny knížky mám přečtené takže spoléhám na to
možná našrotim jen něco málo o autorech....

Ivuliiii jsem na tom stejjně ve škole v 7 :/ a na řadu o půl 2 a končím s poledním předmětem v 5
(... k češtině? ta mě trápí nejmíň
...mě vytáčí spíš ekonomika a účetnictví :/

jenže tam právě nejde o to mít přečtené knížky, ale umět druhy, žánry, směry, informace o autorovi, umět funkce textu apod. :-/

no o to taky jde, myslím že když zkoušející uvidí že vím o čem ta knížka je tak za 5 už mít nemůžu
na známkách mi nějak nezáleží, hlavně že to dám![]()

když řekneš už jenom co to je za dílo, o čem je + věci o autorovi tak za 5 určo nemáš...a když ještě přidáš základní informace-třeba že se tam objevují prvky hry, monology,že úryvek se skládá ze 4 odstavců, první je o tom a otom, a takhle u každýho, pak třeba,že se tam vyskytují krátká souvětí, řečnické otázky apod tak za 5 mít nebudeš určo...nás učitelka třeba učila začít takhle všeobecně abychom nahnali nějak čas a pak se zaměřit více do detailu, jestli tam jsou nějaké archaimy, zvukomalba, přírovnání a taaaak
češtiny se fakt nebojím, přijde mi, že ta se dá na 4 okecat vždy ![]()

Holkyy to se vám zdá,že nic neumíte
Já jsem maturovala vloni, jsem ten největší nervák, ikdyž jsem naučená tak spletu co se dá... Ale u té maturity učitelé chápou dost věcí, pomáhaj a radí... Hlavně se nebojte nechat si poradit třeba už i na potítku:-D Já házela smutný pohledy směrem k učitelce v matice na potítku a poradila mi aj vzorečky! :-D

No.. já se dam nejspíš na modlení.. V pondělí jdu a všechno mám jednou přečtené.. Budu spolíhat na to, že mi něco uvízlo v hlavě ve škole a když jsem si ta témata dělala, jinak jsem asi v háji...

A čeština je ta nejvíc v pohodě! Stačí se naučit ty doby jak jdou po sobě, jaká knížka kam patří... Takže zařadit knížku do doby,začít mluvit o době,o autorovi, zařadit článek do celé knížky, což je skoro vždycky uprostřed děje-tzn.uprostřed knížky, a potom popsat neuměleckej text-takže se naučit co je to recenze apod.