Kam do Chorvatska?

Doporučuji Baškou Vodu. Nejlepší dovolená co jsem kdy byla. Je asi hodinu pěšky od známé Makarské, není tam tolik lidí, jsou tam super bary, večerní akce žádná nuda
, volejbalové písčité hřiště, nejsou tam ježci. Krásné menší městečko asi 1-2km chatová a stanová oblast. Byla jsem minulý rok s kamarádkama, jely jsme autobusem, měly jsme pro sebe chatu s veškerým zařízením ani ne 5 min. od moře a cena na 10 dnů 5 000,- . Tento rok jedu znova za 5 400,-
Fakt paráda
ještě tam nejsou mega kameny a skály! Oblázky nic na polámaní nohou :-D

Ruskamen (autobusem), Baško Polje (autem) a tento rok Baško Voda (autobus), všude bylo krásně a doufám, že tomu tak bude i tento rok
a na kolik nás vyšla? huu netuším
ale vím, že před pár měsíci měli slevy, ale nevím jestli je tomu i do teď
ale přes last minutky se dá sehnat i super dovča ![]()

Doporučuji IGRANE
Je to úplně na jihu
jsou tam rodinné pláže..Je to tam super !
Jo a jeli jsme autem
Vyjeli jsme nějak kolem půl 10 večer
a kolem 12 jsme byli v Igrane ![]()

Pula,Premantura, Makarska, ostrov Krk, ostrov Pag, Poreč, Podgora, Tučepi, Živogošce, Hvar,
Záleží jak daleko jedeš Pula je nahoře na Istrii je to cca 1000 kilometrů a Makarská je zas až dole takže si zajedete tím stoupá i cena benzinu atd...
Taky záleží na tom jaký máte ubytovaní, apartmány u rodin jsou různě drahé od vzdálenosti k moři, služby atd.. je to hodně individuální. Ale Chorvati jsou milý a vždy když jsme bydleli v nějakém rodinném penzionku nosili nám ovoce a jejich pálenku (rakii)
Naposled co si pamatuji když jsme jeli s našima vyšlo nás to kolem 24 000 na 25 dní pro 3 osoby (ale vařili jsme si sami do restaurace jsme chodili jen na večeři) takže to bylo více méně za cestu a ubytování a poplatky za dálnici. (ale je to tak 4-5 let zpátky) ted už jezdím bez rodičů ![]()
Ještě jestli můžu doporučit pokud nechcete umřít nudou nebo nejste typy co neradi trochu ruchu a jsou raději doma. Jeďte na Makarskou ( z makarské si můžete udělat spoustu výletů když máte auto, je tam plno barů a diskoték, dost lidí i na procházky se tam dá chodit) nebo do Premantury (je to blízko do Puly, a dá se tam koupat v krásné krajinné oblasti-sice se tam platí nějaký malý poplatek, ale stojí to za to tak krásné moře, super na potápění nebo jen šnorchlování, ale nečekej žádnej píseček jsou to samý kameny a skály)

Koukni na www.victoria-ck.cz ...já jedu příští měsíc na KRK s kámoškama - ubytování včetně dopravy na 10 dní/7nocí za 2000,- do karavanu
nekecám......mají nejlevnější zájezdy. Byla jsem s něma už asi 10x a vždy super služby...takhle si zajedu 3x na dovolenou...=) Chorvatsko je krásné všude, mám dost nacestováno a tam se ráda vracím....moře a hory je super kombinace...vadí mi tam ten "čechizmus", milion lidí - viz. Makarská.....na pláži mám hlavu u cizích noh a jiný člověk zase čichá ty moje....
Chorvatské ostrovy jsou o poznání lepší. =) Jinak z míst je perfektní Rab, Biograd na Moru, Šibeník, Dubrovník..... =)

my jsme na Krku nebyli spokojeni.. konkrétně Njivice či jak... všude skály žádná pláž a když už-tak hlava na hlavě, příroda je tam také úplně jiná než dole na jihu..... a ještě k tomu jsme k moři dojížděli autem protože to bylo daleko...
Zato v Omiši je to naprosto úžasné!! tam jsme byli 3x a nemůžu si to vynachválit.... ještě nám byl doporučovaný Pelješac, ale ještě jsme tam nebyli...

Já byla v Podgoře, asi 3 km od Makarské. Je to klidnější letovisko než Makarská, o něco méně Čechů, ale noční život byl i tady, Našli jsme to na slevišti a jeli jsme loni v červnu za 3.600,- V ceně autobus, ubytování v penzionu a česká plná penze! Fakt super dovča skoro zadarmo! ![]()

Makarská byla jsem tam 2x 14 dní - když nejste líné a neplácnete se před hotely ale zajdete si kus dál jste tam sami. Jsou tam takové malinké plážičky mezi kameny. Nestalo se NIKDY abych ležela vedle někoho . Takže záleží jen a jen na vás

Jednoznačně Primošten!!! (jediné otevřené moře) nenávidím ten pohled na moře, kde je ostrov vedle ostrova. To si pak připadám jako na nějakém velkém jezeře
Nee je tam opravdu nádherně! A Baška Voda taky dobrý, pokud máš ráda i noční život. Já to třeba u moře nevyhledávám
ale myslím, že docela dost lidí.

angeliee: na ostrově Vir jsem byli asi před 4, možná pěti lety a bylo tam skutečně krásně, na ostrov se dostanete přes most- jediná přístupová cesta
v té době byl ostrov pro turisty ještě relativně nové území, takže poměrně málo lidí
jinak můžu doporučit ostrovy Hvar aPag

Je pravda , že Chorvatsko je krásný v šude,ale my už asi 6 rokem jezdíme do Rogoznice a tam je to úžasný.Je to kousek od Primoštenu
Jeli jsme vždy autem.A jede se tam tak těch 10 hodin i s přestávkami.
Jezdíme většinou přes Rakousko a Slovinsko,ale kratší je to přes Slovensko a Maďarsko(dle mého názoru).
Nevím ale za kolik nám cesta vyšla...
Ale určitě můžu kromě Rogoznice doporučit i Primošten.Ten je nádhernej
)

Autem - Zaton, Zadar, Bibinje (ano, Bibinje, to podobný - Bibione - je v itálii
) - moře ovšem takové polouzavřené, docela dost lidí, ale za to krásný památky a ochůdky atd.. ovšem nejkrásnější to je na ostrovech.
My byli na ostrově u Hvaru a na Ostrově u Stareho Gradu.. a řeknu ti, ostrovy a poloostrovy jsou něoc úplně jinýho oproti těm střediskům! Ve střediscích bývá pláž totál plná, špatně se shání apartmány, voda plná různejch hnusnejch řas atd.
Ostrovy a poloostrovy - totál průzračná voda, několik metrů moře od břehu je úžasně plné obroušených oblázků, mušliček, obroušených barevních sklíček.. trošku dál jsou pak různí mořští živočichové... hromady mušliček a sklíček jsou i na pláži, úžasná krajina, na plážích málo lidí, protože jsou pláže různě schované atd... nehorázně milí lidé, nám paní "domácí" pořád něoc dávala, v městěčku u přístavu to bylo boží... a je to tam takhle už kolik let, na stejný místo jezdil děda s babičkou už za komoušů a nic se skoro nezměnilo..
Jediný rozdíl - dovča na ostrovech a poloostrovejch vyjde dráž, přecejenom se platí trajekt a pak nějaké suroviny, které se dají jen dovážet z pevniny, jsou trošku dražší.. ale stojí to za to!![]()