Výlet na vlastní pěst

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, máte zkušenosti s poznávacími zájezdy či výlety na vlastní pěst? Před pár dny jsem se rozhodla, že si udělám výlet do Rakouska, tak sem nasedla na vlak a jela.
A láká mě Dánsko a Finsko, to je můj sen. Tak by mě zajímalo, jaká varianta je nejlevnější? Pište vaše názory , budu ráda. ![]()

Předpokládám, že v těchto zemích to zrovna levné nebude. Ale taky záleží na tobě, kolik chceš/potřebuješ utrácet. Ale připomněla jsi mi naše, jak jeli na romantickou svatební cestu do norska. je to sice bratru 20 let, ale doteď vzpomínají, jak v kodani nocovali v parku na lavičce s metrovou panenkou jako darem pro tetu v norsku
a to mamka byla už pár měsíců těhotná

Já vím no, nechci právě moc utrácet. S kamarádkou už máme domluvenou Paříž příští měsíc. .
Ale to Dánsko plánuju ještě letos. Finsko spíš příští rok ![]()

Poznávací zájezd?? UŽ NIKDY!!!!
To je ta nejhorší věc na světě!! Instruktoři tě hlídají jak malé děcko, nikde si nemůžeš zajít sama, kam chceš, chodíte ve skupince s instruktorem, který vás svolává vlaječkou.. Fakt trapárna!!
Furt se někam spěchá!!
Nejlepší je jet se student agency
A na vlastní nohy, sama si zajedeš tam, kam chceš, nikomu se nemusíš podřizovat a nemusíš si neustále hlídat čas ![]()

O nás se naštěstí tak nestarali
a jeden pár se nám ztratil hned ráno a našli jsme je až večer ![]()

skandinávie je můj sen! zatím jsem byla jen ve stockholmu, letela jsem z bratislavy s ryanairem, ted uz tuhle trasu bohuzel nelita
a je fakt, že je tam doooost draho :/ v Norsku nejdráž, pak švédsko, pak dánsko a finsko.. ale celá skandinávie jako celek je drahá.. ale jela bych hned.. s někým.. sama si netroufám pomalu ani do Prahy. ![]()

ba-rush: Záleží na koho narazíš, já byla s našima na poznávacím zájezdu na Lefkádě a bylo to super
Nikdo nás nehlídal, všechno bylo o domluvě, takže úplná pohoda ![]()
Jinak na vlastní pěst jsem byla s přítelem na Corsice - nádhera, bylo to nejkrásnější místo jaký jsem kdy viděla
Pro představu přikládám pár fotek
Cesta tam byla sice trošku krušnější, protože jsme jeli busem do Itálie a tam jsme museli čekat na trajekt, který jel až v noci, takže na lodi zima a když jsme nekdy ve 2 ráno dorazili na ostrov, vlak už nejel, takže jsme přespávali na lavičče někde v parku...
Ale stálo to za to.. Pak jsme takhle byli 2x na Slovensku a jednou v Holandsku...
Fotky ve fóru jsou viditelné jen pro registrované členy. Přihlášení nebo Registrace.

Ve Finsku je v národních parcích ubytování zdarma ve srubech

Tak Finsko je můj sen
Taky se tam chystám, ale sama nepojedu, potřebuju někoho k sobě, dobrovolníci? :-D
Jinak zyminka má pravdu, v NP jsou chatky, které můžete obývat několik nocí naprosto zdarma, je tam jakž takž vybavení, takže super. Prostě přijdete k chatce, kde je nápis, že je pro turisty, a když je volná, tak se jednoduše nastěhujete, hotovo
Letenky tam jsou docela drahé, autem se to dá zvládnout za rozumnou cenu, pokud si včas zamluvíte trajekt (čím dřív, tím levnější). Tohle info mám od kamaráda, který tam jezdí autem každý rok. Ale je pravda, že oproti nám hodně draho, všechno.

děvčatá, vemte mě s sebou!
učím se švédsky, to je ve finsku druhý úřední jazyk, se může hodit, né?
a ty sruby jsou spíše na pár nocí a počítá se s tím, že tam pak lidi doplní třeba dřevo, co spotřebovali a tak.. Finové byli v tomhle směru na čechy dost naštvaní, že to tak trochu nepochopili a ubytovali se tam na dlouhou dobu, všechno spotřebovali a nedoplnili a nechali tam bordel.. ![]()